Megjelent a Tavaszi fagykár megelőzésére szolgáló beruházások támogatása című pályázati felhívás. A felhívás célja a tavaszi fagykár elleni védekezés támogatása a tavaszi fagykárból adódó termelési kockázatok csökkentése.

Lehetőséget biztosít

A támogatás lehetőséget biztosít a gazdák számára olyan technológiai fejlesztések végrehajtására, amelyek használatával képesek lesznek elhárítani, vagy mérsékelni a tavaszi fagykárokat. A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 5 milliárd Ft vissza nem térítendő támogatás. Támogatási kérelem benyújtására kollektív beruházás keretében is van lehetőség.

100 millió forint igényelhető

Kétféle tevékenységre lehet pályázni. Az egyik olyan, hogy a tevékenységeket önállóan lehet támogatni, a másik az önállóan nem támogatható tevékenysége. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege – egyéni és kollektív projekt esetén is – maximum 100 millió forint. A támogatás maximális mértéke egyéni és kollektív módon végrehajtott projekt esetén egyaránt az összes elszámolható költség 80%-a.

A pályázat benyújtása

Jelen felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2021. november 17. napjától 2022. január 11-ig az alábbi benyújtási szakaszokban van lehetőség.

 

Kép: idokep.hu