Kezdőlap Uncategorized

A Vodafone ismét 5 millió forinttal támogatja a Miskolci Nemzeti Színházat

A Vodafone Magyarország 2017-ben ismét megújította a Miskolci Nemzeti Színházzal 2014-ben kötött támogatói szerződést, melynek értelmében a szolgáltató 5 millió forinttal támogatja az idei, 2017/2018-as évadban is a színjátszást. Az eseményen a Miskolci Nemzeti Színház négy ígéretes fiatal színésze és két táncművésze is átvehette a Vodafone Művész Ösztöndíjat.

A Vodafone Magyarország rendkívül jó kapcsolatot ápol Miskolccal, hiszen immár nyolcadik éve mondhatja második otthonának – a városban működik a Vodafone Magyarország Regionális Ügyfélszolgálati Központja, így pedig ügyfélszolgálatukon keresztül a miskolci kollégákhoz fordulhat segítségért a Vodafone Magyarország valamennyi ügyfele országszerte. A központ munkatársai továbbá évek óta lelkes önkéntesei a Miskolci Éltes Mátyás Óvodának, Általános Iskolának és Egységes Gyógypedagógia Intézetnek, valamint a miskolci Gyermekvédelmi Központ Fruska Regionális Hatáskörű Módszertani Gyermekotthonnak is.

A munkahelyek biztosítása és a kellemes munkahelyi légkör megteremtése mellett azonban a szolgáltató minden lehetőséget megragad a város kulturális és sportéletének támogatására is. 2017-ben Miskolc város napján a Civilek Támogatásáért díjat is elnyerte a Vodafone, hiszen a 2014-ben indított kezdeményezés nyomán már negyedik éve támogatja a Miskolci Nemzeti Színházat. A művészek munkájának segítésére mindig is nagy figyelmet fordított a Vodafone, és azt is kiemelten fontosnak tartotta, hogy ezt az összeget felhasználva a színház még színesebb és érdekesebb repertoárral szolgálhasson a miskolciaknak.

IMG_2710

„A Vodafone Miskolc életének szerves része, hiszen amellett, hogy itt működik az ügyfélszolgálati központunk, igyekszünk tenni a város kulturális életének színesítéséért is. Hiszünk abban, hogy a jövő fejlesztése nem csak az olyan technológiai újításokban teljesedik ki, mint például az 5G hálózat bevezetése, hanem ezzel párhuzamosan a sport, vagy a kultúra felé is érdemes nyitni. Reméljük, hogy a Miskolci Nemzeti Színházzal együttműködésben izgalmasabbá tehetjük a jövőt” – mondta el Major Péter, a Vodafone Magyarország ügyfélszolgálati igazgatója, a miskolci Regionális Ügyfélszolgálati Központ vezetője.

A Vodafone Magyarország és a Miskolci Nemzeti Színház által létrehozott Vodafone Művész Ösztöndíj mára hagyománnyá nőtte ki magát, hiszen idén is újabb 5 millió forinttal járul hozzá a telekommunikációs vállalat, hogy megkönnyítse a pályakezdő éveket, és előidézze a művészek pályán tartását is. A támogatásban évente négy fiatal, 35. életévét be nem töltött színész és két táncművész részesülhet 10 hónapon át. Az ösztöndíjak odaítélésében a Miskolci Nemzeti Színház öttagú művészeti tanácsa, valamint a Miskolci Balett igazgatója és balettmestere, illetve a Vodafone részéről Major Péter ügyfélszolgálati igazgató és Baráth Péter márkaigazgató vesz részt.

Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója kiemelte, a Vodafone Művész Ösztöndíjjal példaértékű hagyomány született a miskolci teátrumban. „Ez a támogatás megkönnyíti a fiatal művészek pályakezdő éveit, így tehetségük kibontakoztatására tudnak koncentrálni ebben az igen fontos időszakban. Nagy jelentősége van a Vodafone-nal közös kezdeményezésünknek abban is, hogy ezek a fiatalok itt maradjanak Miskolcon, hiszen ez egy különleges és egyedülálló ösztöndíj a hazai művészvilágban. Azt gondolom, sikerült hagyományt teremtenünk, és azzal, hogy évről-évre átadhatjuk ezt a támogatást, a miskolci színjátszás és balett hosszú távú sikeréhez járulunk hozzá. Örülünk, hogy minden évben nehéz a döntés, hogy kik részesüljenek az ösztöndíjban, mert ez azt jelzi, hogy a társulatunkban sok a tehetséges színművész és táncművész” – mondta el az igazgató.

„Amit a Vodafone Magyarország tesz, nem egyszerű kulturális szponzoráció, több ennél. Sokkal inkább kulturális befektetés, mely hozzájárul ahhoz, hogy egyfajta kulturális jólét alakuljon ki Miskolcon, ezáltal a város fejlődését szolgálja. Ezt a kulturális jólétet egészíti ki a gazdasági jólét, és együttesen eredményezik a társadalmi jólétet. A Vodafone pedig egy nagyon fontos eleme ennek a képletnek” – fejtette ki Dr. Kiss János, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere.

IMG_2859

A 2017/2018 színházi évad négy színművész ösztöndíjasa Mészöly Anna, Tenki Dalma, Bodoky Márk, Papp Endre, a díjazott táncművészek pedig Bányai Mirjam és Dragos Dániel.