Kezdőlap Uncategorized

A fogyatékossággal élő embereken segít az új Esélyautó

Miskolc is csatlakozik a fogyatékossággal élő emberek mindennapjait megkönnyítő kampányhoz: a megyeszékhelynek is lett Esélyautója. Ma került sor az átadásra a Szent István téren.

Magyarország első SEAT Esélyautói először tavaly nyáron álltak szolgálatba Szombathelyen. Ezek a kocsik a fogyatékossággal élő emberek mindennapjait segítik. Rendelkezésre állnak, ha az orvoshoz kell menni és segítenek, ha gyógyszert vagy élelmiszert kell szállítani.

Most Borsod-Abaúj-Zemplén megyén van a sor, hogy részt vegyen ebben a különleges programban. Szombathely, Kecskemét és Nyíregyháza után most Miskolc is csatlakozott. A miskolci SEAT Esélyautót a Miskolci Egyesített Szociális Ellátó és Gyermekvédelmi Intézet üzemelteti, azért, hogy a helyi fogyatékossággal élő lakosokat megsegítse és támogassa.

Az eddigi tapasztalatok szerint a városok – tekintettel a jelenlegi helyzetre – maximálisan ki tudják használni. A Covid-19 vírus miatt mindenkinek, de különösen a fogyatékossággal élő embereknek vált nehézkessé a mindennapi élelmiszer, illetve gyógyszer beszerzése, valamint az orvoshoz való eljutás. Sajnos a veszélyhelyzet alatt szünetel a fogyatékos emberek nappali ellátása, viszont a segítő szolgálatok munkatársai ennek ellenére az érintetteket otthonukban is kisegítették.

A gépjárművet a SEAT márka vezérképviselete, a Porsche Hungaria ajánlotta fel és a helyi SEAT márkakereskedő, a Miskolc Autó készítette fel. Emellett, egy évvel ezelőtt csatlakozott az Esélyautó programjához a hazai flottapiac legnagyobb magyar tulajdonú szereplője, a Mercarius Flottakezelő is, aki azóta is aktívan támogatja a közös munkát és hozzájárul a mozgássérült emberek mobilitásának biztosításához – olvasható Miskolc MJV Polgármesteri Hivatalának közleményében.

Fotós: Pataki Gergő

(x)