Kezdőlap Uncategorized

Újabb enyhítő intézkedéseket jelentett be Müller Cecília

Már nemcsak a Nyunyókát vihetik be a gyerekek, hanem a tornacipőt is. Hétfőtől ugyanis a fiatalok újra használhatják a sportlétesítményeket.

A kedvező járványügyi adatoknak és a kórházban ápoltak csökkenő számának köszönhetően újabb intézkedések következnek, amelyekkel vissza lehet térni a régi életünkhöz – mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

Május 10-től az iskolai és óvodai csoportok – felügyelő pedagógus jelenléte és a járványügyi szabályok fokozott betartása mellett – ismét igénybe vehetik a közös használatú sportlétesítményeket, így például az edzőtermeket, uszodákat, jégpályákat.

Május 13-tól – jövő csütörtöktől – pedig a kórházakban újra lehetőség lesz a tervezett beavatkozások, műtétek, valamint a rehabilitációs ellátások igénybevételére. Ehhez vagy védettségi igazolványra, vagy a beavatkozás előtt két nappal végzett, negatív PCR-tesztre és a beavatkozás napján elvégzett, negatív eredményű antigén tesztre van szükség – ismertette Müller Cecília.

Napról napra csökken az aktív fertőzöttek száma, az elmúlt napon 1541 új fertőzöttet regisztráltak.A  kórházban ápoltak száma is csökkenő tendenciát mutat napról napra.Jelenleg 3855-en szorulnak kórházi ápolásra közülük 445-en vannak lélegeztetőgépen.

Az első oltását eddig 4 203 872 ember kapta meg.