Kezdőlap Uncategorized

A kórházban ápoltak száma 10 ezer fő alá csökkent, de még sokan vannak lélegeztetőgépen

A legfrissebb adatok szerint a beoltottak száma több mint 3 millió 145 ezer, valamint a második oltást is megkapta már több mint 1 millió 300 ezer ember. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a COVID-19 fertőzöttek száma meghaladja a 41 518 főt. A kórházban ápoltak száma 10 ezer alá – 9459-re – csökkent, de még mindig sokan, 1117-en vannak lélegeztetőgépen. Kórházban van a koronavírus miatt huszonhét 14 év alatti gyermek is, ketten lélegeztetőgépre kerültek. Az elmúlt 24 órában meghalt 241 többségében idős ember.

Az oltási program előrehaladásával párhuzamosan ugyanakkor közeledik a védelmi intézkedések feloldásának második fokozata is: a teraszok, az óvodák és az iskolák alsó tagozatai is készülhetnek a kezdésre. A teraszok csak akkor nyitnak, ha legalább 3 és fél millió ember megkapta már az első oltását.

A maszkot továbbra is viselnünk kell a közterületeken és a kormány meghosszabbítja a jelenleg is érvényben lévő védelmi intézkedéseket, tehát április 19. után is kötelező lesz a közterületeken a távolságtartás , valamint érvényben marad az este 10 órakor életbe lépő esti kijárási tilalom is.

forrás: http://koronavirus.gov.hu