Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Augusztusig durva forgalmirend-változásokra készülhetünk a turbó körforgalom építése miatt

Ha eddig a Vörösmarty utca és a Király utca kereszteződésén haladtatok át, akkor vasárnaptól érdemes alaposan újragondolni az utat. Úgy 5-6 hónapra tervezzetek!

Március 6-ától a projekt kivitelezéséhez szükséges mértékben, 2×1 sávon közlekedhetünk majd az érintett szakaszon. Tehát a Király utca 2×1 sávra szűkül, a Vörösmarty utca pedig zsákutcává válik mind a Soltész Nagy Kálmán, mind pedig a Corvin utca felől. Ez azt is jelenti, hogy megszűnik a Király utcáról a Vörösmarty utcára történő lekanyarodás lehetősége is!

Az önkormányzati közlemény szerint a körforgalom építése két ütemben fog zajlani. Első ütemben a forgalmat a Király utca bal oldalára, a Budapest felé vezető oldalra terelik át. Ez idő alatt megépül a körforgalom keleti oldala teljes keresztmetszetben és a nyugati oldal egy része is. A második ütemben a Király utca forgalmát a már elkészült keleti oldali fél körpályára terelik át és megépül a körforgalom hiányzó két darabja, illetve kiépítik a körforgalom középszigetét is.

Autóbusz közlekedés:

A Vörösmarty utcán jelenleg az Auchan 1, 14G, 1É, 101B és 21-es jelzésű autóbuszok közlekednek. Ezek a lezárás időtartama alatt terelt útvonalon fognak közlekedni. Valamennyi járatot érintő változásokról (útvonal, megállóhelyek) bővebben a MVK Zrt. honlapján lehet tájékozódni.

Gyalogosközlekedés:

A forgalomkorlátozás miatt a Vörösmarty és Király utcák csomópontjában a gyalogos átkelőhelyek megszüntetésre kerülnek. A gyalogosok átkelésének biztosítása érdekében a Király utcán új jelzőlámpával biztosított gyalogos átkelőhelyet alakítanak ki a SPAR parkoló bekötő útjánál. További átkelőhelyként a Vörösmarty utcán a Szabó Lőrinc sétánynál található gyalogátkelőhely és a Vörösmarty utca nyugati ágán már a forgalomkorlátozás területén belül, de már a munkaterületen kívül, kordonokkal elzárt átkelési lehetőség létesül.

A bevezetendő forgalomkorlátozások előreláthatólag augusztus végéig fognak fennállni.

A beruházás az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásban hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a He-Do Kft. végzi nettó 13,5 milliárd Ft értékben – áll az önkormányzat közleményében.