Kezdőlap Uncategorized

Az elmúlt héten 154 alkalommal riasztották megyénk tűzoltóit

Tűzhelyen felejtett étel okozott tüzet egy négyszintes társasház második emeleti lakásában Miskolcon, a Leszih Andor utcában április 07-én. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói rövid időn belül eloltották a lángokat, amelyek már a tűzhely környezetében lévő éghető anyagokra is átterjedtek. Az egységek átszellőztették és átvizsgálták a füsttel telített lakást, a tűz nem terjedt tovább a konyhából.

Egy családi ház szobája égett Sajókeresztúrban, a Jókai utcában a múlt hétrn. A helyiségben lángoló berendezési tárgyakat a miskolci hivatásos tűzoltók oltották el. Az egységek három darab háztartási gázpalackot eltávolítottak a házból és átvizsgálták az épületet. A tűz nem terjedt tovább.

Egy műhelyként használt melléképületben is tűz keletkezett, Szirmabesenyőben, a Gárdonyi Géza utcában. A hatvanöt négyzetméter alapterületű, teljes terjedelmében lángoló épületben berendezési tárgyak, szerszámgépek és felhalmozott anyagok égtek. A miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy háztartási gázpalack felhasadt a tűzben. Az egységek a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett számolták fel a káresetet.

Ugyancsak egy faszerkezetű melléképület lobbant lángra, Gesztelyben, a Patak utcában a hétvégén. A miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezésekor, teljes terjedelmében égett a takarmány tárolására használt épület. Az egységek rövid időn belül megfékezték és eloltották a tüzet.

Az esetek során senki sem sérült meg.

forrás: http://baz.katasztrofavedelem.hu