Összecserélték az újszülötteket a hódmezővásárhelyi szülészeten, más gyerekét adták át a szülőknek. A Dajka család nem vette észre a cserét, csak amikor a kórházból értesítették őket, hogy a szülés után nem a saját gyerekükkel tértek haza. Az édesapa Szeged365.hu-nak telefonon mesélte el, hogy az azonosításban végül a gyermek csuklóján lévő karszalag segített.

Először nem is hitt a hallottaknak

„A múlt hétfőn megkaptuk a gyerekünket és a papírokat, majd indultunk is haza. Siettünk a taxihoz, ami már várt bennünket, hazaértünk. Pont, amikor betoppantunk, ránk telefonált a kórház, hogy a fiunk, Dajka Z. N. ott van bent, náluk. Érdekesnek találtuk, mert ugye mi már hazahoztunk egy gyereket. Mondták, hogy ellenőrizzük a baba csuklóján lévő karszalagot a gyermek születési adataival, amit megnéztünk, és tényleg rá volt írva egy másik név.”

Az apuka azt mondta, mindkét babának volt az orrán néhány pötty, nagyon hasonlítottak egymásra, ők ezért nem fedezték fel rögtön a hibát. Ez után viszont nagyon ideges lett.

„Taxit hívtunk, mondták, fél óra várakozási időre számítsunk. Életem leghosszabb fél órája volt, ezt követően újabb 15 perc alatt értünk be, aztán ott volt előttem a nőgyógyászat ajtaja, amin csak csengetésre lehet átjutni. Tenyérrel szétpattintottam a mágneszárat, a kelleténél talán egy kicsivel nagyobb lendülettel.”

A férfi a kórházban a másik apát is magával vitte, hogy magyarázatot kérjen a kórházi vezetéstől a történtekért.

Annyit mondtak, hiba történt, mindjárt hozzák a kisgyereket. Azt mondták, érkezni fog majd egy bocsánatkérő levél a kórháztól. Megtörtént a baba-visszacsere, hazajöttünk taxival aztán hála a jó Istennek, lezárult ez az egész.

 

Kép: pixabay.com