Jól szerepeltek a miskolci sportolók.

Egy héten keresztül, Székesfehérváron, valamint környékén, a Velencei-hegységben és Csákváron rendezték meg a szenior tájfutó világbajnokságot, ahol 12 diósgyőri sportoló indult, akik közül Zsigmond Száva a középtávú versenyben dobogós lett kategóriájában.
A városi sprint számmal vette kezdetét a szenior tájfutó világbajnokság, ahol mind a tizenkét DVTK induló bejutott a másnapi döntőbe saját kategóriájában, Zsigmond Judit, Hegedüs Ágnes, Szörényi Gábor András, Kottman Dezső, Zsigmond Száva, Várady Szilvia, Karczag Tamás, Héjjas Attila, Halona Gergely, Vas Gábor, Fedorcsák Eszter és Demeter Zsolt személyében. A fináléban a dobogóhoz legközelebb Zsigmond Judit volt, aki a negyedik helyen végzett a W50-B kategória versenyében.
A belvárosi nyitány után az erdőé és a közép, illetve a hosszútávé volt a főszerep, ahol hat diósgyőri futó is döntőbe jutott. Zsigmond Száva a W35-A kategória középtávú versenyében a harmadik helyen tudott célba érni, ezzel megszerezve a DVTK egyetlen érmét a világbajnokságról. A diósgyőri tájfutó a záró számban, hosszútávon, szintén közel volt a dobogóhoz, ahol végül az ötödik helyen végzett, míg Kottman Dezső az M40-A kategória versenyében a hatodik helyen zárt.