Öt lefekvés előtti tipp amit ha megfogadsz, garantáltan frissen kezded a napod. Léteznek bizonyos mozdulatsorok, hangok, amelyek képesek arra, hogy teljes nyugalmi állapotba juttassanak, de vannak olyanok is, amik visszaébresztenek, így rosszul fogsz aludni. Következzen tehát öt tipp, ami hozzá segít a pihentető alváshoz:

1. Kapcsold ki a közösségi médiát

Ha teljesen el szeretnél lazulni, ahhoz teljesen meg kell szabadulnod a közösségi média folytonos hírözönétől. Lefekvés előtt lépj ki minden oldalról, hiszen az értesítések sora soha nem ér véget, ezért az agyad képtelen a pihenésre.

2. Jegyezd fel a nap folyamán felmerülő kérdéseket

Érdemes azonnal felírni, mik azok a dolgok, amik aggasztanak. Elemezd és gondold át őket, mi lehetne a megoldás. Ha mindezt megteszed még nap közben, akkor este lefekvés előtt nem fog ezen kattogni az agyad. Továbbá próbálj meg nem rágódni az apróságokon.

3. A lefekvést is tervezd be

Próbálj meg mindig ugyan abban az időben lefeküdni aludni, így a tested hozzá szokik és egy idő után már tudni fogja, hogy közeleg az elalvás ideje. Alvás előtt már ne kezdj bele semmi komolyabb munkába.

4. Próbáld ki a meditációt

Ha a külvilágot kizárva elmerülsz önmagadban, vagy egy nyugtató zene kíséretében tanulmányozod a környezeted, az biztos módja az ellazulásnak.

5. Iktass be relaxáló tevékenységeket

Néha az is elég ahhoz, hogy csökkentsd a nap folyamán felgyülemlett feszültséget, hogy hallgatsz egy kis zenét, vagy vegyél egy forró fürdőt, masszírozd át a végtagjaid, vagy ha párkapcsolatban élsz, akkor meg is kérheted a partnered, hogy ezt tegye meg helyetted.

Ha bármelyik pontot alkalmazod az öt közül, már tettél egy lépést a pihentetőbb alvás felé.