Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Egykori drámások a Zrínyiben

Katona Péter Dániel, Dzsúdló és Young Majré beszélt drámatagozatosoknak és más érdeklődőknek az előadóművészetekről december 11-én.

A Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium vendégei egyszerre kezdték tanulmányaikat a Zrínyiben, mindhárman a drámatagozaton végeztek, előadóművészetekkel foglalkoznak, közösen kezdtek el zenélni, fiatalok, sikeresek, és nagyon jó barátok.

Katona Péter Dániel jelenleg a Színház és Filmművészeti Egyetem  negyedéves hallgatója, de már hét filmben, egy filmsorozatban szerepelt. Jelenleg négy előadásban  játszik az Átrium Színházban,és a Katona József Színházban.

Juhász Márton (Dzsúdló) még egyetemre járt, amikor a pandémia idején  országosan ismertté vált. Magyarország egyik legtöbbet hallgatott előadója, 2020-ban az MTV EMA díjazottja ( legjobb magyar előadó), 2021-ben pedig Fonogram díjas (az év felfedezettje) lett. Teltházas koncerteket ad az egész országban.

Maier  Péter (Young Majré) a you tube-ról és különböző koncertekről ismert előadó, dalszövegíró és slammer. Országos Team Slam bajnok, a The Coworkers és a Holdudvar nevű együttesek tagja.

Hogy mi a titkuk?

Talán az elhivatottság, a  szerencse és az, hogy ­mint ahogy egyikük mondta ­mindig jókor voltak jó helyen.