Kezdőlap BORSOD Borsod - Gazdaság

Emelkednek az árak a miskolci fürdőkben is!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A koronavírus miatt – az önkormányzati cégeknek, köztük a Miskolci Fürdők Kft-nek is másfél évig tilos volt árakat emelni, de a rendelet május végén feloldásra került.

Július elsejétől így emelik az árakat a miskolci fürdőkben is. Az önkormányzat közleménye szerint az elmúlt időszakban szinte minden sokkal többe kerül az üzemeltetést illetően: két-háromszorosára drágult az energia, megugrottak a bérköltségek is az idei, közel 20 százalékos minimálbér-, garantál bérminimum emelés  hatására, de minden más, a fürdőüzemeltetéshez nélkülözhetetlen anyagok, vegyszerek beszerzése is jóval drágább lett.

A Miskolci Fürdők Kft. július 1-től az Ellipsum Élmény és strandfürdőben, a Miskolci Barlangfürdőben és a Selyemréti Strandfürdőben átlagosan 15 százalékkal kénytelen megemelni a belépők és bérletek árait.

Az ország többi fürdőjében is emelkednek az árak.

Emellett a fürdőket üzemeltető cég mind a három egységében egy új 5 alkalmas vagy 5 fő belépésére feljogosító kedvezményes bérletkonstrukciót is kialakított melynek bevezetése szintén július első napjától várható.