Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Kultúra

Filmajánló: Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája

Lenyűgözte a nézőket a Marvel új harcművészfilmje

Különlegesnek ígérkezik a hazai mozikba szeptember 2-án érkező Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája, amelyből már tartottak egy premier előtti vetítést Los Angelesben. Az első közönségreakciók alapján a Marvel most sem nyúlt mellé.

Destin Cretton akciómozija a Marvel moziverzum jubileumi, 25. filmje

A történet főszereplője Shang-Chi, egy képzett harcművész, aki szembekerül az apjával, a Tíz Gyűrű nevezetű terrorszervezet megátalkodott vezetőjével. A nindzsa- és szamurájfilmek kelléktárából bőven merítő, új Marvel-blockbusterben régi ismerősként láthatjuk majd viszont Wongot, Dr. Strange testőrét és országos cimboráját, a Misztikus Művészetek Mesterét, akit a Kamar-Taj legértékesebb ereklyéinek és könyveinek védelmével bíztak meg korábban. De rajta kívül visszatér egy másik régi Marvel-karakter is, mégpedig a 2008-as A hihetetlen Hulk izomhegy gézengúza, Förtelem is, akit újra Tim Roth alakít.

A járvány miatt nem volt bemutató előadás

Hosszú idő után a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája lesz az első olyan Marvel-blockbuster, ami csak a mozikban lesz látható szeptember 2-től. A világméretű koronavírus-járvány, valamint annak máig tartó utóhatásai miatt, amelyek a feje tetejére állították mind a moziforgalmazást, mind a nagy stúdiók premierekkel kapcsolatos terveit. A Marvel és a Disney arra a drasztikus lépésre kényszerültek, hogy a Magyarországon forgatott Fekete Özvegyet július 9-én egyszerre mutassák be a mozikban és tegyék ki a Disney+ streaming szolgáltató kínálatába, és ugyanígy járnak el november 5-én az Örökkévalók és december 17-én a Spider-Man: No Way Home esetében is. Cserébe viszont a filmszínházi exkluzivitást kiérdemelt Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája igencsak látványos lesz.