Richard Williams és felesége, Jane, aki agyi bénulásban szenved, szeretnek utazni. Jane fogyatékossága miatt azonban csak rövid távolságokat tud megtenni, nehezen tud tisztán kommunikálni, és könnyen elfárad. A férj és a feleség – akik 40 éve házasok- évtizedek óta küzdenek a betegséggel. „A reptéren való utazás kihívás egy mozgáskorlátozottal, már az autó leparkolásától elkezdődnek a nehézségek” 
A férfi hosszasan tudna mesélni arról, milyen nehéz kerekesszékhez jutni a reptereken, és hogy milyen gyakran mondják az érintetteknek azt, hogy a segítség 20 perccel a beszállás előtt megérkezik.
Ám gyakran előfordul, hogy nem érkezik, vagy késik a beígért a segítség. 
Ez történt a malajziai útjuk végén is, amikor leszálláskor a gépen rekedtek, miközben várták a kerekesszékes segítséget. Egy ponton annyira elege lett a férjnek, hogy leszállt a repülőgépről, körülnézett a repülőtéren, és talált egy elhagyott kerekesszéket.
Visszaszálltam vele, és magam segítettem le Jane-t a gépről.
– meséli, majd hozzáteszi azt is, hogy ez az incidens után határozta el, hogy készít a feleségének egy speciális kézipoggyászos kerekesszéket – amely egyesíti a széket, a járókeretet és az utazótáskát. Az első verziót az otthoni teraszon építette meg. ‘Megkértem Jane-t, hogy üljön bele, és mondja el az őszinte véleményét”
“Ez teljesen sz*r!”

– reagált a felesége, de a negatív visszajelzés nem vette el a kedvét a diplomás mérnöknek. A munkája során megszokta, hogy addig keres megoldást egy problémára, amíg meg nem találja a megfelelőt. Végül, hosszas tervezgetés után megalkotta a tökéletes összecsukható táskás kerekesszéket, amelybe nem csak holmikat lehet pakolni, de a kézipoggyász méretének is megfelel, így a gépre is fel lehet vinni.
Így néz ki a csodás szerkezet, ami nagyban megkönnyíti a pár utazásait, illetve másokét is, ugyanis forgalomba is hozták a találmányt: