Kezdőlap Uncategorized

Folytatódik a Twin Peaks !

2016-ban ismét velünk jön a tűz, a baglyok (akik nem azok, amiknek látszanak), a jó kávé, Laura Palmer és minden más, ami kultikussá tette 25 évvel ezelőtt David Lynch TV sorozatát.

AgentCooper

Ki ne emlékezne a TWIN PEAKSre ? Minden idők (nem talán, hanem “A”) legnagyobb TV sorozatára, amely nélkül nem lett volna X-Akták, LOST, DEXTER, és véleményem szerint egyetlen egy valamire való TV show sem. Hogy miért ? Mert a Twin Peaks volt az, aki szakítva az addigi TV-s hagyományokkal valami olyan elképesztő dolgot produkált, amely méltán emelte fel a “szappanoperák” képzeletbeli dobogójának legmagasabb lépcsőjére. Ötvözte a komédiát a horrorral, a drámát a szatírával, a romantikát a thrillerrel. Teszem azt hozzá SIKERESEN!  Szereplői egytől-egyig ikonokká váltak, kultusza töretlen a mai napig is. Annyi embert ültetett le a világon a TV képernyők elé, mint előtte oly keveseknek sikerült.

1twin-peaks-4

“A csúcson kell abbahagyni” tartja az arany igazság és gondolhatta ezt Mark Frost és David Lynch szerzőpáros is, akik két elképesztően sikeres évad után egy huszárvágással elnyisszantották a történetet, nézők millióit hagyván kétségek között, “no akkor mi is történt itt valójában?”.
Mindenki megnyugodhat, kérdéseinkre választ kapunk, imáink meghallgatásra találtak : 2016-ban ismét lesz Twin Peaks ! (YEAH!!!) A forgatókönyvet David Lynch és Mark Frost írja, előbbi vállalta mind a 9 rész rendezését is. Azért is tolták 2016-ra a bemutatót, mert pontosan ekkor lesz 25 éve, hogy levetítették az utolsó részt. A gyártást az egyik leg-coolabb csatorna, a SHOWTIME vállalta be, akiknek többek között a Dexter, a Nancy ül a fűben, a Fiúk a klubból, a Tudorok, a Borgiák, a  Kaliforgia és más extrém sorozatokat köszönhetjük.
Kyle MacLachlan a napokban erősítette meg, hogy ismét Dale Cooper bőrébe bújik !

MV5BMTkxODE4OTM5MF5BMl5BanBnXkFtZTgwODIwNDAwNDE@._V1._SX575_CR1,31.583328247070312,573,424_Hogy rajta kívül ki fog “feltámadni” az eredeti stábból, még csak találgatni lehet (remélem mindenkit összegereblyéznek !).  Az alkotók szerint az új történet a jelenben fog játszódni és szorosan kapcsolódik a második évad történéseihez. Frost külön kiemelte, hogy szó sincs remake-ről vagy rebootról, az eltelt 25 év történéseit beleszövik az új részekbe. A Showtime emellett levetíti az első két évadot is, ami után bemutatják az újakat. Bízzunk benne, hogy 2016-ban kis hazánkba is látható lesz majd az új, 3. évad.

Howsannie

Egy kis kedvcsináló :

Lichtenstein Raymond
filmesztéta