Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Fújd el jó szél a szálló port!

Az ősi hiedelem szerint ha Erzsébet napján havazik, akkor az idei karácsony is hóval borított lesz. Nos arra elég csekély az esély, hogy ma még Erzsébet megrázza a pendelyét, viszont ettől még minden esélyünk meg van a hófehér ünnepre.

Bár bevallom őszintén, hogy én inkább csak tiszta levegőre vágyom idén. Már most szörnyű a levegő minősége Miskolcon.

Korábban már írtunk a HungAIRy LIFE projektről, melynek célja a levegőminőség javítása Magyarország 8 régiójában. A PM Monitoring hálózat ma reggeli mérései alapján a helyzet egyre elkeserítőbb:

A térkép alapján tehát jobb megfontolni, hogy kimegyünk e a szabadba sportolni. Ha mégis futnátok pár kört, de köhögést vagy légúti irritációt tapasztaltok, akkor inkább tegyétek félre egy kicsit a futócipőt, vagy válasszatok más alternatívát. A kerékpárral közlekedők számára javasolják a megfelelő védőmaszkok (FFP2 vagy FFP3) használatát és a forgalmas útvonalak helyett a kisebb gépjárműforgalommal bíró mellékutcák, vagy a kerékpározás helyett a közösségi közlekedés választását.

A meteorológusok szeles időt jósolnak a hétvégére, így várhatóan javul a levegő minősége Miskolcon. Addig viszont a gyerekek, a várandósok, az idősek, illetve a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők kerüljék a szabadban tartózkodást.

Forrás pmmonitoring.hu