Kezdőlap Uncategorized

Hagyományteremtő módon tartják meg idén az adventi Bor Rangolást

Különleges módon kerül megrendezésre a IV. Miskolci Hunnia Bor Rangolás, amely mindig az adventi időszakhoz kapcsolódik.

Ha nem kóstolhatnak együtt, hát megkóstolják külön-külön, mégis összeköttetésben egymással azok a borbírák, akik 2020.12.04-én 11-13 óra között a Miskolczi Borbarátok Társasága szervezésében létrehozott online borversenyen fogják tesztelni a verseny nedűit.

A zártkörű borverseny célja, hogy a miskolci vásárlókhoz ténylegesen eljuttatott üzletekben kapható borok legjobbjait díjazzák, és bemutassák a Miskolciak részére a számukra elérhető legjobb minőségű és ár-érték arányú magyar borokat az adventi és karácsonyi családi ünnepségekhez. A verseny egy zártkörű online rendszerben fog történni, a borbírák egy időben fogják tesztelni a borokat, és így fognak pontozni a legbiztonságosabb pandémia mentes környezetben. A verseny fővédnöke Veres Pál, Miskolc város polgármestere, aki szintén online nyitja meg a versenyt.

A szabályok nem változtak: a megmérettetésen különböző kategóriákban vesznek részt azon Magyarországon található pincével, pincészettel rendelkező magyar bortermelők, borászatok azon fajta borainak, melyek a miskolci kiskereskedelmi forgalomban üveges kiszerelésben kaphatók és amelyek elsősorban magyar szőlő fajtákból és ezek házasításából származnak. A verseny különlegessége, hogy nem lehet rá nevezni, hanem a Miskolczi Borbarátok Társaságának felügyeletével a miskolci valós kínálatból áll össze a verseny minta azokból a tételekből, melyek ténylegesen a fogyasztónál jelennek meg a boltok polcain.

A bírálóbizottságokban neves hazai borászok, borbírálók, borszakértők döntenek a borok minőségéről, és a nyertes borok egy évig használhatják a „Miskolci Hunnia Bor Rangolás legjobb bora 2020” címet. A bírák között olyan neves szakértők lesznek, mint Mészáros László a Disznókő borászat birtokigazgatója, Maul Zsolt borász, Vörös Attila borszakújságíró, Victoria Evans Magyarország sommelier bajnoka, vagy Palágyi Krisztina Championnat du Monde de Dégustation magyar döntős csapatának tagja, aki Brüsszelből fog bejelentkezni a bírálatra.

A borverseny eredményét a későbbiekben a sajtóban, illetve a Miskolczi Borbarátok Társaságának facebook oldalán teszik közzé majd a szervezők: https://www.facebook.com/borbaratok

 

A korábbi eseményről itt olvashatnak az érdeklődők:
https://teljes.minap.hu/cikkek/miskolci-hunnia-bor-rangolas-mutatjuk-milyen-borokat-ajanlanak-szakertok