Sikeresen pályáztak az ifjú zenészek.

A magyar olajcég tavaly is meghirdette Tehetségtámogató Programját, amelyre összesen 275-es jelentkeztek, és végül a MOL Alapítvány kuratóriuma 63 fiatalt választott ki. Az idei tanévben így összesen 20 millió forinttal segítik a 10-23 év közötti tehetségek művészi kibontakozását.
Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből három fiatal győztes került ki. A 11 éves szerencsi Majoros Milos ütőhangszereken játszik. Három éves kora óta aktívan zenél, két esztendeje Budapestre költöztek, hogy a fiú zenei tehetségét megfelelően fejleszthessék. A támogatásból Milos a Crescendo Nyári Akadémia részvételi díját szeretné finanszírozni.


Sajóhídvégről a 18 éves színjátszót, Rontó Zoltán Józsefet választották ki a kurátorok. A roma származású fiatalember nagyon sok vers- és prózamondó versenyen és színjátszó találkozón szerepelt már sikeresen. Bár a családjukban még nincs diplomás, a fiú biztos benne, hogy kemény munkával ő elérheti ezt a célt. A támogatásból laptopot vásárol majd, mert otthon még nem rendelkeznek számítógéppel.
Sárospatakról Téglás Botond pályázott sikeresen. A 11 éves hegedűvirtuóz már számtalan nemzetközi versenyen vett részt, jelenleg a bécsi Zeneakadémia ifjúsági tehetséggondozó osztályába jár. A pályázati pénzből az utazási- és szállásköltségeit szeretné fedezni.