Kezdőlap Uncategorized

Hétvégén is tart a diósgyőri vár felújítása

A vár környékén élők türelmét és megértését kéri Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, mivel a kivitelező kérésére engedélyezte a hétvégeken való munkavégzést. Így várhatóan 20 hónapon át szombaton és vasárnap is folytatódik a diósgyőri vár felújítása.

A hétvégi tevékenység során a kivitelező a városi önkormányzat kérésére törekszik a mérsékelt por- és zajterhelésre, illetve arra, hogy a munka a lehető legkevesebb tehergépjármű-forgalommal járjon a környező utcákban.

Szombaton reggel 8 és dulátán 4 óra között, vasárnap 8 és 3 óra között dolgoznak az érintett területen.

Fontos felhívni a figyelmet, hogy a beruházás kapcsán a Tokaji Ferenc utcán megállási tilalom van érvényben, illetve kétirányú a gépjármű-közlekedés az útszakaszon. Ez elsősorban a közeli „Tündérkert” parkba látogatókat érintheti, akik számára az önkormányzat javaslata, hogy használják a vár melletti parkolót, és onnan közelítsék meg gyalogosan a parkot.

A kivitelezés másfél hónappal ezelőtt indult el. A beruházás összértéke meghaladja a 10 milliárd forintot, a kormányzati támogatást 1,5 milliárddal egészíti ki a miskolci önkormányzat. A távlati cél nem csak a történelmi és idegenforgalmi jelentőségű épület, hanem az egész környék megújulása. Ez a városban zajló, az önkormányzat által felügyelt legnagyobb volumenű projekt. A vár a kivitelezés alatt zárva tart – adta hírül Miskolc MJV Önkormányzata közleményében.