Érdekes eredményeket hozott a társkeresők közötti kutatás.

Sokféle felmérés készült már a koronavírus-járvány kapcsán, ám most egy újabb látott napvilágot, ami kétségkívül igazi hiánypótló. Az egyik magyar társkereső honlap ugyanis arról kérdezte a felhasználóit, hogy miként befolyásolja az oltás megléte vagy hiány a randizást?
A kutatást elég nagy merítésben végezték, ugyanis közel ezren töltötték ki a kérdőívet, a válaszok pedig érdekes képet festettek fel. A kitöltők 80 százaléka már beoltatta magát, közel kétharmaduk pedig már a harmadik vakcinát is felvette. Az oldalon az ügyfelek bejelölhetik, hogy “Beoltva”, és aki ezt megteszi, a tapasztalatok szerint másfélszer több megkeresést kap.
Az oltottak több, mint 80 százaléka nem áll levelezésben olyannal, aki nem adatta be a vakcinát, ugyanakkor a válaszadók kétharmada teljesen nem zárkózik el, ha egy, az ízlésének megfelelő, de oltatlan társkereső kezdeményez nála. Az ilyen helyzetre azonban a nők csak negyedannyira nyitottak, mint a férfiak. Összességében a beoltottak nem feltétlenül utasítják el az oltatlanok megkeresését.
De nézzük meg ezt a szituációt fordított szemszögből. A válaszokból kiderült, hogy az oltatlanok nyitottabbak az oltottakhoz képest, a kétharmaduk ugyanis fenntartás nélkül lépne kapcsolatba olyannal, aki beikszelte a “Beoltva” plecsnit.
Összességében egy kisebbségtől eltekintve, az oltás megléte nem határozza meg döntően a többi társkeresővel szemben támasztott igényeket. Sokkal inkább az elfogadás dominál, az egyedülállók ugyanis nem szeretnék, ha ellenségeskedés határozza meg a kialakuló kapcsolat kezdetét.