Hamarosan kihirdetik a ponthatárokat! Megtudod, merre visz az élet. Tanulás tovább vagy irány a munkaerőpiac. Most még zajlik a határidőig beküldött dokumentumok, módosító kérelmek feldolgozása. A felvételi összpontszámok is ennek függvényében alakulnak az E-felvételi felületén.

Az E-felvételi Jelentkezések és pontszámok menüpontjában nézheted meg az egyes jelentkezési helyeiken számított felvételi összpontszámodat és annak részleteit.

Ponthatárok várhatóan július 21-én

A 2022 szeptemberében induló képzések ponthatárait várhatóan július 21-én este hirdetik ki, és azok elsőként a Felvi.hu-n lesznek elérhetők.

Ha megadtad a mobilszámodat, még aznap este SMS-értesítést is kapsz az eredményekről. Mivel a szolgáltatónak nagyszámú üzenetet kell kiküldenie, ezért előfordulhat, hogy csak órákkal később érkezik meg az üzenet.

Mi van, ha nem csipog a telefonod?

Számos oka lehet! Tévesen adta meg a mobilszámod, esetleg az időközben megváltozott. Az eredmény azonban nemcsak innen tudható meg, hanem a ponthatárok közzététele után az E-felvételiben is megnézhető – írja a felvi.hu.

A ponthatárok határozzák meg, hogy a jelentkező melyik általa megjelölt képzésre kerül be. Mindenki csak egy helyre nyerhet felvételt, mégpedig az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a megállapított ponthatárt.

A besorolási határozat – amely tartalmazza, hogy  mely képzésen kezdheted meg tanulmányaidat szeptemberben – legkésőbb 2022. augusztus 5-ig elérhető lesz az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában. Erről minden jelentkezőt e-mailben is értesítenek.
 

(fotó: pixabay)