Kezdőlap Uncategorized

Idén se feledkezzen el az 1%-ról!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az idei évben több mint 5,4 millió adózónak készítette el az SZJA-bevallási tervezetét. A bevallási tervezeteket az ügyfélkapuval rendelkezők NAV által üzemeltetett eSZJA-portálon keresztül érhetik el. Akinek nincs ügyfélkapuja (elektronikus személyi igazolványa vagytelefonos azonosítója), április 15-én éjfélig kérheti a tervezet postázását.

Használhatja a NAV regisztráció nélküli on-line felületét is. Itt kitöltheti a nyilatkozatot, de nincs mód a közvetlen beküldésre. A nyilatkozatot kitöltése után nyomtatva, zárt borítékban kell postai úton vagy személyesen benyújtani a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz.

Az adózóknak idén is lehetősége van arra, hogy a személyi jövedelemadójuk 1%-át valamely arra jogosult civil szervezetnek, további 1%-át pedig valamely technikai számmal rendelkező vallási közösségnek vagy a Nemzeti Tehetség Programnak ajánlják fel. A rendelkező nyilatkozatokat legkésőbb 2021. május 20-ig lehet kitölteni.
Azzok a szervezetek, amelyek az elmúlt években személyesen vagy a szórólapjaikkal keresték meg a jó szándékú adófizetőket, most is számítanának a felajánlásokra. Csak a járványhelyzet miatt nincs lehetőségük a találkozásra. Megyénkben közel 1800 ilyen szervezet jogosult az 1% fogadására.