A tram-train a napokban sikeresen teljesítette a hatóság által előírt ötvenezer kilométeres hibamentes tesztet, így november 29-én indul az utasforgalmi próbaüzem Hódmezővásárhely és Szeged között.

Ingyen utazhatnak az emberek április elejéig

A tram-train – amelyet április elejéig minden utas ingyen használhat majd – november 29-étől óránként közlekedik Hódmezővásárhelyről Szegedre 3.31 és 23.31 között, illetve Szegedről Hódmezővásárhelyre 4.38 és 23.38 között, a december 31-éig tartó próbaüzemben. A telephelyre tartó éjszakai féljárat is bekerült a menetrendbe, amely november 30-ától 0.38-kor indul Szeged vasútállomásról és 0.55-kor érkezik Szeged-Rókus vasútállomásra.

Hétvégente is lesznek éjszakai járatok

A tervek szerint január közepétől a reggeli és a délutáni csúcsidőben 20 percenként, azon kívül pedig félóránként követik majd egymást a szerelvények. A menetrend akkortól hétvégente kiegészül éjszakai járatokkal is. Az utasforgalmi és műszaki tapasztalatok alapján alakítják majd ki a végleges menetrendet.

Figyelmeztetnek, hogy mindenki fokozottan figyeljen oda

A KRESZ-szabályai szerint a vasút-villamosnak minden közlekedési járművel szemben elsőbbsége van. Elsőbbséget kell adni a körforgalomban haladó járművel is a körforgalmat keresztező tram-train részére.

 

Kép: mavcsoport.hu