Kezdőlap Uncategorized

Itt az újabb hidegfront, jön az áztató csapadék

Ez a front most egy légörvényt alkotva vonul át felettünk, ami azt jelenti, hogy legalább 3 napra lehűti a levegőt és rontja el a tavaszi hangulatunkat. Ráadásul a meteorológusok azt sem merik megígérni, hogy csak úgy visszaáll majd hirtelen minden a régi kerékvágásba csütörtök után. Bár ez a légörvény, a hideg levegővel a nyomában péntek reggelre biztos hogy távozik, a tavasznak még idő kell majd, hogy összeszedje magát az újabb kiütést követően. A hétvégén sem kúszik 20 fok fölé a hőmérőnk higanyszála. de jóval csendesebb és kellemesebb időre számíthatunk.

Addig viszont elő az esőkabátot és fel a gumicsizmát, ja és persze azért öltözzünk melegen, mert holnap napközben, itt Miskolcon maximum 9 fok lesz, bár ez még semmi a szerdai 4 fokhoz képest, az éjszakai fagyokról meg már ne is beszéljünk. Lassan ott tartunk, hogy azon csodálkozunk, ha nem fagy áprilisban. Szóval ennek a 2021-es tavasznak több szempontból sincs könnyű dolga.

Annyit még szeretnék hozzátenni, hogy a népi jóslat szerint: a mai nap időjárásának az ellenkezője várható a következő negyven napon. Nagyon remélem ez azt jelenti, hogy nincs több hidegfront, csak zavartalan és békés tavaszi idő.

A hidegfront hatásairól pedig itt egy korábbi cikk: https://mizuborsod.hu/legyunk-turelmesek-egymassal-ez-az-idojaras-mindenkit-megvisel/