Kezdőlap Uncategorized

Jameson CineFest 14. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál – ismerd meg a nagyjátékfilm kategória teljes versenyprogramját

Szeptember 8-17. Az időintervallum, amelyet a filmbarátok már rég bevéstek a naptárjukba, ekkor kerül ugyanis megrendezésre a Jameson CineFest 14. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál.

Ezen apropóból összeállítottam számotokra a “Jameson nagyjátékfilm kategória” teljes versenyprogramját, valamennyi film, filmplakátok, előzetesek! Jó böngészést kívánok!

A CIÁMBRA
D: Jonas CARPIGNANO
Cast: Pio Amato, Koudous Seihon, Damiano Amato
(Italy/Brazil/Germany/France/USA/Sweden, 2017) 118 min
Képtalálat a következőre: „a ciambra film poster”

Pio Amato Calabria egyik kis roma közösségében, a Ciámbrában él és már nagyon szeretne felnőni. Tizennégy éves, iszik, cigizik és azon kevesek közé tartozik, akik könnyen megtalálják a hangot mindenkivel – a helyi olasz maffiózókkal, az afrikai bevándorlókkal és persze a többi cigánnyal is. Pio kiskutyaként követi bátyját, Cosimót, igyekszik megtanulni tőle az utca törvényeit. Amikor Cosimót letartóztatják, Pio elhatározza, hogy bebizonyítja, képes helyettesíteni bátyját. Hamarosan azonban nehéz döntést kell hoznia, amiből kiderül, valóban készen áll-e arra, hogy férfi legyen.

Érdekességek: Pio Amato szerepében Pio Amato! Ő már a Mediterranea-ban is önmagát játszotta. A film a rendező 2014-ben leforgatott azonos című rövidfilmjének egész estés változata, ahol szintén Pio remekelt. A film másik főszereplője a Mediterranea sztárja, Koudous Seihon, aki 2015-ben elkísérte a migráns drámát a Cinefestre. Vajon idén is el fog jönni? Nagyon jó fej volt 😀     
Várjuk?
***** Nagyon! A Mediterranea után Jonas Carpignano igen magasra tette fel a lécet önmagának és közönségének, és én bízom benne, hogy ezzel a művel sem fog csalódást okozni.

BRIGSBY MACKÓ / BRIGSBY BEAR
D: Dave McCary
Cast: Mark Hamill, Claire Danes, Kyle Mooney
(USA, 2017) 100 min
Kapcsolódó kép

James huszonöt évig a világtól elzártan élt egy mindentől távol eső házban. Miután a számára idillinek megélt helyzet megszűnik, kénytelen új életet kezdeni a számára totálisan idegen Utah állambeli kisvárosban, Cedar Hillsben. Ebben a feje tetejére állt világban James szerint az a legsokkolóbb, hogy rajta kívül soha senki nem látta kedvenc TV sorozatát, a Brigsby Mackó kalandjait. Ahogy igyekszik alkalmazkodni ahhoz, hogy a sorozat egyszer csak véget ért (sőt, csak a számára létezett), James egyre inkább Brigsby tanításain keresztült próbálja értelmezni ezt a számára új és rettentően félelmetes világot, majd úgy dönt, ő maga fejezi be Brigsby történetét, hogy végre újrakezdhesse a sajátját.

Érdekességek: A főszereplők között régi ismerős: Mark “The Last JEDI” Hamill!!!  
Várjuk?
**** Dave McCary eddig jobbára többé-kevésbé mókásra sikeredett TV műsorokat rendezett, ez az első játékfilmje. A főszereplő, a komédiás Kyle Mooney eddig 48 (!) TV műsorban, rövid és nagyjátékfilmben szerepelt. Ez a film számára is ugródeszka lehet, ahol a szokásos mellékarc helyett most övé a főszerep! Mark Hamillt újra látni mindig öröm egy örök padawannak 😀

A ZÉRUS GYÁR / THE NOTHING FACTORY / A Fábrica de Nada
D: Pedro PINHO
Cast: José Smith Vargas, Carla Galv?o, Njamy Sebasti?o
(Portugal, 2017) 177 min
Képtalálat a következőre: „Fábrica de Nada poster”

Egy liftgyár munkásai egyik éjjel azt veszik észre, hogy a gyár vezetése megpróbálja kicsempészni a gépeket a gyárépületből. Nem kell sok hozzá, hogy rájöjjenek: óriási leépítések várhatóak. Többségük hajlandó belemenni az egyéni alkukba, úgy döntenek, elfoglalják a gyárat. A vezetőség eltűnik, ők pedig magukra maradnak a félig üres gyárban. Ahogy összeomlik körülöttük a világ, bennünk új vágyak ébrednek…

Érdekességek: A film közel 3 órás, a műfaja musical-dráma és Cannes-ból a FIPRESCI Prize-al távozott!
Várjuk?
**** Bízok valami jó kis társadalomkritikában 😀

MEGTORLÁS / BRIMSTONE
D: Martin KOOLHOVEN
Cast: Dakota Fanning, Guy Pearce, Kit Harington, Clarice van Houten
(Netherlands/France/Germany/Belgium/Sweden/UK/USA, 2016) 148 min
Képtalálat a következőre: „brimstone poster”

Amikor a vadnyugati városkába új, karakán tiszteletes érkezik, szónoklataival hamar maga mögé állítja a lakosokat. A sorok között ülő néma Lizt a többiekkel ellentétben azonban elfogja a rettegés. A bábaként dolgozó lány férjével és gyerekeikkel a település megbecsült tagjainak számítanak, egészen addig, míg Liz egy szülésben segédkezve el nem veszíti az újszülöttet. A közösség őt hibáztatja, a prédikátor pedig még inkább megágyaz e burjánzó gyűlöletnek. A tiszteletes ördögi megszállottsággal akarja tönkretenni a fiatal lány életét. Közös múltjuk szörnyű titkokat rejt, és Liznek – életében nem először – menekülnie kell.  A filmet részben Magyarországon forgatták.

Érdekességek:  A Trónok Harca fanok tódulhatnak a moziba, hiszen Havas Jon és Melisandre is a főszereplők között található! 😀
Várjuk?
***** Mivel a film már megjelent tavasszal Blu-Rayen külhonban, sokan már láthatták. Egyesek szerint a műfaj: szado-western (!) /hivatalosan western-thriller/, vannak akik úgy jellemezték hogy a film egy “rakás trágyakupac” (!), míg mások egyenesen 2016 legjobb alkotásának titulálták, félúton a “Mechanikus Narancs és a Kill Bill között”. Nem tudom ki, hogy van vele de én kedvelem az ennyire megosztó filmeket. Imádom a westernt és a stáblista is meggyőző, a trailer is tetszett, egyszóval én nagyon várom!

A BOSSZÚ ANGYALA / M.F.A.
D: Natalia LEITE
Cast: Eastwood, Clifton Collins Jr., Michael Welch
(USA, 2017) 95 min
Képtalálat a következőre: „M.F.A. francesca eastwood poster”

Noelle képzőművészetet tanul, de valahogy nem találja a megfelelő művészi kifejezési módszert. Egy nap az egyik tankörtársa megerőszakolja. Noelle próbálja feldolgozni a történteket és kérdőre vonja a fiút, de a beszélgetés balul sül el és a fiú meghal. Noelle igyekszik visszatérni a normál életbe, míg rá nem jön, hogy nem ő az egyetlen áldozat a campuson. Úgy dönt, a saját kezébe veszi a dolgokat. Megszületik a bosszúálló és kiderül, a megtorlás az, amire művészként is szüksége volt.

Érdekességek: Főszerepben: Clint Eastwood kislánya Francesca. 
Várjuk?
*** A rendezőnő 2015-ös előző filmje, nem volt valami nagy durranás és az Eastwood leány Outlaws and Angels-ben lévő szereplése is méltán érdemelt volna Arany Málnát (mint ahogy az egész film is). Ha belefér, azért meglessük az érdekes téma miatt.  

JÓLÉT / GOOD TIME
D: Ben SAFDIE, Joshua SAFDIE
Cast: Robert Pattinson, Ben Safdie, Jennifer Jason Leigh, Barkhad Abdi
(USA, 2017) 100 min
Képtalálat a következőre: „good time poster”

Egy félresikerült bankrablás után Constantine Nikas bátyja börtönbe kerül. A srác ki akarja szabadítani, így kezdetét veszi a kétségbeesett utazás a város alvilágába. Egyetlen adrenalindús éjszaka és Constantine máris nyakig ül az erőszak és káosz mocsarában, ahogy versenyt futva az idővel igyekszik megmenteni a testvérét és önmagát, mert tudja, az életük a tét.

Érdekességek: A Twillightos gyerek ismét komoly filmben 😉 A rendező testvérpár közül Ben magára vállalta az egyik főszerepet (Pattinson testvérét!), míg Josh megírta a forgatókönyvet!

Várjuk? ***** A bűn-filmek mindig nagy kedvenceim voltak és Robert Pattinson a Cosmopolis óta próbálja levenni a vámpír srác köpönyegét, aminek külön örülök. Bízom benne ez egy újabb lépés lesz ebben az irányban, nagyon jó fej, hogy ilyen független filmekhez is odarakja a pofiját. Jennifer Jason Leigh és Barkhad “I’m the captain, now!” Abdi a mellékszerepekben!
A Sadfie tesók a Heaven Knows What után ismét bizonyíthatják rátermettségüket. (A következő filmjük főszerepére megnyerték Jonah Hillt-t (!), no de ne szaladjunk ennyire előre…)

A HETEDIK ALABÁRDOS / BEHIND THE COLUMN
D: VÉKES Csaba
Cast: Bánki Gergely, Bezerédi Zoltán, Kalocsai Mercédesz
(Hungary, 2017) 87 min
Képtalálat a következőre: „hetedik alabárdos”

A film egy karriertörténet, ahol egy mellőzött színész, egy váratlan felkérésnek köszönhetően, az „örök statiszta” szerepéből a teátrum vezető rendezőjévé válik, és nem csak a saját álmaiért, hanem az egész társulatért kezd küzdeni. A napjaink színházi világában játszódó szatíra, a színház természetéből fakadóan, olykor szürreális elemekkel dúsított. Az Inkubátor program keretein belül elkészült első film.

Érdekességek: A filmnek nincs előzetese a Youtube-on, ami nagyon elszomorít…
Várjuk?
***** Magyar vígjáték, a legújabb generációtól? Jöhet! Jó lenne egy újabb VAN… 😉

ISTEN ORSZÁGA / GOD’S OWN COUNTRY
D: Francis LEE
Cast: Josh O’Connor, Alec Secareanu, Gemma Jones
(UK, 2017) 104 min
Képtalálat a következőre: „GOD’S OWN COUNTRY poster”

Tavasz. Yorkshire, Anglia. Johnny Saxby a 25 éves birkapásztor beáldozta a jövőjét, hogy gyengélkedő apjának – Martinnak – és fásult nagyanyjának – Deirdrének – segítsen vezetni a családi gazdaságot. A mindennapok szürkeségét az ital és a szex feledteti valamelyest. Ahogy jön a birkaszezon, Martin felvesz egy román vendégmunkást, hogy segítsen a kimerült Johnnynak. A fiú az első perctől ellenséges Gheorghe-val, makacsul hajtogatja, hogy boldogul egyedül is. Gheorghe végül bebizonyítja, hogy nem csak a gazdasághoz ért, hanem Johnnyt is megérti.

https://www.youtube.com/watch?v=uz0P8RXQX_c

Érdekességek: A film írója és rendezője Lee bevallottan saját életéből merített ihletett a sztorihoz.
Várjuk?
*** Még egy gay love story… Vajon a Brokeback Mountain után – önéletrajzi elemek ide-oda, de baromi hasonló a sztori – mi ujjal fog kecsegtetni?

JEANETTE: JEANNE D’ARC GYERMEKKORA / JEANETTE L’ENFANCE DE JEANNE D’ARC / JEANETTE: THE CHILDHOOD OF JOAN OF ARC
D: Bruno DUMONT
Cast: Lise Leplat Prudhomme, Jeanne Voisin, Lucile Gauthier
(France, 2017) 115 min
Képtalálat a következőre: „JEANNETTE L'ENFANCE DE JEANNE D'ARC poster”

Franciaország, 1425. A százéves háború pusztításai közepette a nyolcéves Jeannette Domremy kis falujában legelteti birkáit. Egy nap elmondja barátjának, Hauviette-nek, hogy képtelen tovább elviselni mindazt a szenvedést, amit az angolok okoznak. Az apáca, Madame Gervaise, megpróbál beszélni a kislánnyal, de Jeannette készen áll arra, hogy harcba szálljon a lelkek üdvéért és a Francia Királyság szabadságáért. A többi történelem, megszületik Jeanne d’Arc. Dumont újraértelmezi a musical műfaját.

Érdekességek: A film egy musical, a teljes zenei anyagot Gautier Serre, vagy ahogy a művészvilágban ismerik Igorrr jegyzi. Íme egy kis ízelítő a munkásságából:

Várjuk? ***** Musical metál zenére? Metál az ész! Hát hogy a fenébe ne várnánk!? 😀 Ha meg csak visszafogott/barokkos lesz a muzsika, akkor is lehet jó a film… vagy nem, de a “VAGY” az biztos 😉

APRIL LÁNYA / LAS HIJAS DE ABRIL / APRIL’S DAUGHTER
D: Michel FRANCO
Cast: Emma Suárez, Ana Valeria Becerril, Enrique Arrizon
(Mexico, 2017) 103 min
Képtalálat a következőre: „APRIL’S DAUGHTER poster”

A tizenhét éves Valeria várandós, de ezt a tényt nem közli édesanyjával, Aprillal. Amikor a testvére, Clara a háta mögött tájékoztatja Aprilt a fejleményekről, megérkezik az anyuka, aki persze tele van aggodalommal, szeretettel és gyengédséggel. De amint megszületik a kisbaba, kiderül, miért akarta Valeria távol tartani az anyját.

Érdekességek: A film Cannes-ban elnyerte az Un Certain Regard fődíját.
Várjuk?
*** A női drámák sosem voltak nagy kedvenceim, így bevallom nem várom annyira. Vevő vagyok azonban a meglepetésekre. Hátha… 😀

A PREPARÁTOR / KUPAL
D: Kazem MOLLAIE
Cast: Mojtaba Alizadeh, Nazanin Farahani, Hossein Ghayebi Shabahang
(Iran, 2017) 81 min
Képtalálat a következőre: „kupal poster”

Az ötvenes éveiben járó Dr Ahmad Kupal a vadászatnak és a taxidermiának él. Felesége, Firoozeh pontosan ezért hagyta el nemrégiben. Az asszony csak akkor hajlandó visszaköltözni, ha Kupal megszabadul kedvenc vadászkutyájától és a házukat elborító kitömött állatoktól. Nem sokkal az újév beköszönte előtt Kupal és kutyája csapdába esnek a ház alagsorában berendezett preparátorműhelyben. Kupal a maga sajátos módján igyekszik legyűrni az éhséget és a szomjúságot.

Érdekességek: Fiatal iráni filmes első alkotása.
Várjuk?
*** A trailer tetszett és lássuk mit lehet a Taxidermia után még elmondani a témáról 😉

A TOLVAJ, A BÖLCS ÉS A SZERELMES / KIRIK KALPLER BANKASI / BANK OF BROKEN HEARTS
D: Onur ÜNLÜ
Cast: Haluk Bilginer, Serkan Keskin, Hazal Kaya
(Turkey, 2017) 120 min

Osman és Enis két, a húszas évei végét taposó fiatalember. Két nagy cél lebeg a szemük előtt: ki akarnak rabolni egy bankot és benn akarják tartani az amatőr focicsapatukat a bajnokságban. Az egyik meccsen, amit ősi riválisukkal vívnak, Osman beleszeret Aslimba, akit akarata ellenére tart fogva Rüstem Tor, a másik csapat tulajdonosa, az ismert szervkereskedő. A William Shakespeare ’Rómeó és Júlia’ című drámáján alapuló film Isztambulban játszódik.

042066

Érdekességek: Sehol egy árva előzetes 🙁
Várjuk?
**** Török Rómeó és Júlia? Nyitottak vagyunk az újra. Jöhet!

WESTERN
D: Valeska GRISEBACH
Cast: Viara Borisova, Veneta Fragnova, Syuleyman Alilov Letifov
(Germany/Bulgaria/Austria, 2017) 119 min
Képtalálat a következőre: „western Valeska GRISEBACH”

Német építőmunkások dolgoznak Bulgária egy eldugott vidékén. Az idegen ország felébreszti bennük a kalandvágyat, ugyanakkor ott van bennük a nyelvi korlátok és a kulturális különbségek miatt érzett előítélet is. Ha el akarják fogadtatni magukat a helyiekkel, akkor ki teríteniük a kártyáikat.

Érdekességek: Dráma a Toni Erdmann producereitől!
Várjuk?
*** Bevallom annyira nem keltette fel a figyelmem sem a sztori, sem a trailer, de benne van a potenciál arra, hogy kellemes meglepetést okozzon 😉    

LADY MACHBETH
D: William OLDROYD
Cast: Florence Pugh, Cosmo Jarvis, Paul Hilton
(UK, 2016) 89 min
Kapcsolódó kép
A vidéki Anglia, 1865. Katherine szinte belefullad a nála jóval idősebb, keserű emberrel kötött házasságába, akinek ráadásul a családja is rideg és haragtartó. Egy szenvedélyes affér a birtokon dolgozó egyik fiatal munkással, és a nőben elszabadul valami: innentől semmi nem állíthatja meg, hogy megszerezze, amit akar.

Érdekességek: Eddig 12 díjat kalapozott össze nemzetközi filmfesztiválokon!
Várjuk? ***/****  Én annyira nem. A díjözön remélem előrevetíti, hogy kellemes meglepetés fog érni, ha megtekintem.

COLUMBUS
D: KOGONADA
Cast: John Cho, Haley Lu Richardson, Parker Posey
(USA, 2017) 100 min
Képtalálat a következőre: „columbus Kogonada poster”

Egy koreai születésű férfi az indianai Columbusban találja magát kómában lévő építész apja mellett. Megismerkedik egy fiatal lánnyal, aki úgy döntött, inkább a függőségéből gyógyulni próbáló anyja mellett marad, ahelyett, hogy a saját álmait kergetné.

Érdekességek: John Cho – alias Kumar – komoly, drámai szerepben!
Várjuk? ***/****  A trailerből is látszik, hogy ez egy gyönyörűen fényképezett, romantikus film. Elcsépelt lehet a jelző, de többen az év legszebb romantikus filmjének tartják!

PURGARTORYO
D: Roderick CABRIDO
Cast: Ernani L. Antonio, Bernardo Bernardo, Chrome Prince Cosio
(Philippines, 2016) 85 min
Kapcsolódó kép

A “Purgatórium” Ilyongról szól, akit nemrég lőttek le a rendőrök. Holttestét egy lepukkant hullaházba szállítják, amit a kapzsi homoszexuális Violet vezet. Violet úgy próbál megélni, hogy a holttesteket bérbe adja Simonnak. Ott van még Jojo is, a rendőr, akit Simon azért fizet, hogy rendszeresen szállítsa a hullákat. Violetnek két alkalmazottja van: On-on és Dyograd. Ők készítik fel az elhunytakat a ravatalozáshoz. Bármilyen jóképű fickó is On-on, már csak egy dolog élteti, a szerencsejáték. Dyograd viszont csak szex közben érzi elemében magát. Nem sokkal Ilyong érkezése után elszabadul a pokol.

Érdekességek: Fülöp-szigeteki bűn-dráma? Nyammi!!!
Várjuk? *****  Hogy a fenébe ne! A rendező eddigi filmográfiáját elnézve nagyon bizakodó vagyok!  

AZ ÉJSZAKA GYERMEKEI / IFIGLI DELLA NOTTE / CHILDREN OF THE NIGHT
D: Andrea DE SICA
Cast: Vincenzo Crea, Ludovico Succio, Fabrizio Rongione
(Italy/Belgium, 2016) 85 min
Képtalálat a következőre: „IFIGLI DELLA NOTTE poster”

Giulio 17 éves. A jó családból származó fiút bentlakásos iskolába küldik. Az Alpokban fekvő, eldugott iskola vasszigorral őrzi diákjait, alig érintkezhetnek a külvilággal. Giulio itt ismerkedik meg a kicsit fura Edoardóval. Éjszaka, amikor kevésbé szigorú az ellenőrzés, a két fiatalember rendszeresen egy erdei nightklubban múlatja az időt. Itt ismerkednek meg a prostituált Elenával, akit hamar megkedvelnek. Nem kell sok hozzá, hogy rájöjjenek, féltve őrzött titkuk tulajdonképpen része az iskola oktatási programjának. De csak van valami, amitől tényleg szabadok lehetnek…

Érdekességek: Sokan 2016 legjobb olasz filmjének tartják!
Várjuk?
*****  Oh igen! 

LOVING VINCENT
D: Dorota KOBIELA, Hugh WELCHMAN
Cast: Aidan Turner, Helen McCrory, Elenor Tomlinson
(UK/Poland, 2017) 95 min

Képtalálat a következőre: „loving vincent poster”

1890. július 27-ének alkonyán egy ösztövér figura botladozott végig a francia Auvers álmos kis főutcáján. Nem volt nála semmi, kezét a hasához szorította. A friss lőtt sebből szivárgott a vér. Ő volt Vincent van Gogh, akit akkor még alig ismert valaki, mára viszont a világ talán leghíresebb festője lett. Tragikus haláláról régóta tudunk, de a mai napig nem tisztázott, hogyan és miért lőtték meg. A „Loving Vincent” ezt a történetet meséli el.
 

https://www.youtube.com/watch?v=CVK2EEbC_Zc

Érdekességek: Ez a világ első nagyjátékfilmje, aminek minden egyes jelenetét olajfestményekből animálták.
Várjuk?
*****  Páratlan vizuális élmény – borítékolva!

SZÍVRITMUSZAVAROK / ARRHYTMIA
D: Borisz HLEBNYIKOV
Cast: Aleksandr Yatsenko, Anna Ukolova, Anna Kotova
(Russia, 2017) 116 min
Képtalálat a következőre: „ARRHYTHMIA russian film poster”
Oleg fiatal, tehetséges mentőorvos. A felesége, Katya a sürgősségin dolgozik. Szereti Oleget, de elege van abból, hogy a férfit többet törődik a betegeivel, mint vele. Válni akar. Oleg mentőállomására új főnök érkezik, aki nagyon szigorú szabályokat vezet be. De Oleget nem érdeklik a szabályok, ő életeket akar menteni, ami persze nem tetszik az új főnöknek. A munkahelyi krízis és a családi vészhelyzet miatt összecsapnak a feje fölött a hullámok. A riasztások, alkoholmámorban töltött szabadnapok és az élet értelmének keresése közben Olegnek és Katyának újra meg kell találnia az egymáshoz vezető utat.

Érdekességek: Sochiban az Orosz Filmfesztiválról a fődíjjal távozott, míg Karlovy Varyban a Kristály Glóbuszt nem, de a legjobb színész díját (Alexander Yatsenkonak hála) el tudta hozni a film. 
Várjuk? ****  Orosz film és az egészségügyben játszódik? Várjuk!

CALL ME YOUR NAME
D: Luca Guadagnino
Cast: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel, Victoire Du Bois
(Italy, France, Brazil, USA, 2017) 130 min
Képtalálat a következőre: „CALL ME YOUR NAME poster”

Lombardia, 1983. Hat hétre érkezik a professzor családapa (Michael Stuhlbarg) vendége, a huszonéves, szuperhőstestű, intelligens Oliver (Armie Hammer), nyaralni. De a család tizenhét éves tagja, a nyurga, hobbiból komolyzenélő Elio (Timothée Chalamet) nagyon hamar elkezd vonzódni a férfihoz, a kérdés pedig az, hogy Oliver viszonozza-e az érzelmeket, vagy évődhet egymagában a fiú.

Érdekességek: Még egy melegdráma? Igen! Armie Hammer és a direktor személye ha nem is garancia a sikerre, de bizakodóvá tesz.   
Várjuk?
****  Vannak akik az év legerotikusabb filmjének tartják. Borítékolom, hogy engem nem fog tudni átállítani a “másik” oldalra, de attól még – igényesebb társaihoz hasonlóan – lenyűgözhet.

 ANYÁM! / MOTHER!
D: Darren ARONOFSKY
Cast: Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris, Michelle Pfeiffer
(USA, 2017) 115 min
Képtalálat a következőre: „mother! poster”

https://www.youtube.com/watch?v=2asvzGWfMmU

Érdekességek:  Pillantsatok végig a stáblistán – impozáns, igaz? Darren Aronofsky (Rekviem egy álomért, Fekete hattyú, A pankrátor) legújabb filmje extra kéjmámort ígér! A Noé-ért amúgy is van mit törlesztenie a rajongói felé 😀 ! 
Várjuk?
***** + *  Bevallom, ezt várom a legjobban! Minden adott egy tökéletes mozi élményhez és mire többre vágyna egy magamfajta filmbolond?

Ez tehát a versenyprogram, 21 remek alkotás. Bízzunk benne mindegyik megtekintésére lesz idő, a számos egyéb remek program mellett, ami a Cinefest-en vár a filmbarátokra!

Közel van már a szeptember és így a Cinefest is! Minden kedves filmbarátnak, rajongónak, Miskolcinak és a fesztivál egyéb látogatónak remek kikapcsolódást, jó filmeket kívánok! Találkozunk!

Lichtenstein Raymond
filmesztéta