Kezdőlap Uncategorized

Járjunk együtt! 2019-es garantált belvárosi séták Miskolcon

Márciustól novemberig minden hónap 2. szombatján

 

Március 9. Föld alatti érdekességek – a pincétől a múzeumig

A város számos értéke és kuriózuma a föld alatt rejtőzik. Az egykori kereskedőházak pincéje vagy a Pannon-tenger Múzeum is ezek közé tartoznak.

Április 13. Sportolók, sportemberek nyomában – Hajós Alfrédtól a Sportmúzeumig

A séta során felkereshetnek olyan épületeket, amelyeket olimpiai bajnok tervezett, és szó lesz az egykori népkerti sportpályákról is. A séta a Vigadóban ér véget.

Május 11. Menjünk az Avasra! – az Avas kultúrtörténeti, vallási és művészeti vonatkozásai

A város napján a település legrégebben lakott területének néhány érdekes épületével ismerkedhetnek meg, de felidézzük egykori irodalmi asztaltársaságok és rendezvények hangulatát is.

Június 8. A zene az kell! – az avasi harangjátéktól a furulyázó fiúig

A Bartók Plusz Operafesztivál előtt a zenéé a főszerep. A sétán nemcsak nézhetik, hanem meg is hallgathatják Miskolc néhány jellegzetes „hangját”.

Július 13. Virágos-gyümölcsös séta – rózsa és tulipán, szőlő és alma

A Belvárosban számos épület homlokzatát díszítik virágos, gyümölcsös ábrázolások, s még a városcímerben is találunk szőlőt. A séta egy hűs avasi borpincében ér véget.

Augusztus 10. Szent István nyomában – szobrok, zászlók, címerek és templomok

A város védőszentjének különböző ábrázolásait nézhetik meg a sétán, de szó lesz a Szent István tiszteletére szentelt templomokról is.

Szeptember 14. Kocsmatúra – egykori és mai vendéglátóhelyek

A CineFest idején a szórakozás lesz a városnézés témája. A séta során a hajdani neves vendéglátókról is hallhatnak, de a jelen néhány meghatározó helyszínét is felkereshetik. Az elmélet mellett a gyakorlat is megjelenik: a séta végén lehetőség lesz sörkóstolásra is.

Október 12. A Selyemrét és környéke – a selyemhernyóktól a Tiszai indóházig

A Belvárosból kicsit kilépve a Selyemrét érdekességeivel ismerkedhetnek meg. Szó lesz a név eredetéről, a Villanytelepről és a város legnagyobb pályaudvarának érdekességeit is megnézhetik.

November 9. A pénz beszél… a kereskedőváros egykori pénzintézetei

A városnézésen olyan épületekkel, intézményekkel ismerkedhetnek meg, amelyek a kereskedővárosban fontos szerepet játszottak. Egykori banképületek, biztosítópaloták és takarékpénztárak történetébe nyerhetnek betekintést.

Idegenvezető: Kupcsik Sarolta

 

A garantált tematikus városnézések és séták magyar nyelven egyéni vendégek számára szólnak. Előzetes regisztráció nem szükséges.

A téma- és helyszínváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

Információ, jegyvásárlás:

Tourinform Miskolc iroda

3525 Miskolc, Széchenyi utca 16.

+36 46 350 425 info@hellomiskolc.hu