Kezdőlap Uncategorized

Ma este leáll a forgalom a Szalamander ideje alatt

Június 26-án, szerdán este a Miskolci Egyetem végzős hallgatóinak Szalamander felvonulása miatt 21:20-tól várhatóan 21:50-ig villamosok helyett villamospótló autóbuszok közlekednek a Tiszai pályaudvar és a Malomszög utca megállóhely között. A felvonulás miatt 21:35-22:00 között a Kazinczy Ferenc utcát lezárják, emiatt a 11-es, 14-es, 34-es, és 35-ös autóbuszok terelt útvonalon közlekednek.

A villamospótló autóbusz megállóhelyei:

  • a Tiszai pályaudvaron a 31-es járat megállójából indul,
  • a Selyemréttől a Centrum/Szinvapark megállóhelyig a villamosmegállókban áll meg.
  • a Villanyrendőr villamosmegálló helyett a Szemere utcán (21/21B-s járatok megállóhelyén) lehet igénybe venni,
  • a Városház tér megálló helyett az Erzsébet téren (21/21B-s járatok megállóhelyén) áll meg,
  • a Malomszög utcán a Felső-Majláth irányába a villamosmegállóban, a Tiszai pályaudvar irányába szökőkút mellett kialakított ideiglenes megállóhelyen áll meg.

A felvonulás miatt 21:35-22:00 között a Kazinczy Ferenc utcát lezárják, emiatt a 11-es, 14-es, 34-es és 35-ös autóbusz nem a megszokott útvonalán közlekedik.

  • A 14-es autóbusz a Hejő-park irányába a Petőfi téren nem a megszokott megállóhelyen, hanem a 12-es autóbusz megállóhelyén áll meg, továbbá a Hősök tere és Villanyrendőr megálló helyett a Centrum, illetve a 21-es autóbusz Szemere utca megállóhelyén áll meg. A Repülőtér/Bosch irányába a Népkert után a 21-es autóbusz Szemere utca megállóhelyén, majd a Vörösmarty utcán és a Centrum megállóhelyen áll meg, vagyis nem érinti a Villanyrendőr, a Hősök tere és a Petőfi tér megállókat.
  • A 34-es autóbusz az Avas kilátó irányába a Petőfi téren nem a megszokott megállóhelyen, hanem a 12-es autóbusz megállóhelyén áll meg, továbbá a Hősök tere és Villanyrendőr megálló helyett a Centrum, illetve a 21-es autóbusz Szemere utca megállóhelyén áll meg.
  • A 35-ös, 35R-es autóbusz szintén nem érinti a Hősök tere és Villanyrendőr megállóhelyet, ezért a Centrum, illetve a 21-es autóbusz Szemere utca megállóhelyen áll meg.
  • A 11-es autóbusz a Búza tér felé nem érinti a Szemere-kert és a Kazinczy Ferenc utca megállóhelyet, helyette az 1-es autóbusz Dózsa György utca és Petőfi tér megállóban áll meg.

Forrás: mvkzrt.hu