Kezdőlap Uncategorized

Hamarosan ismét Avasi Kvaterka

2018-ban került megrendezésre az első Avasi Kvaterka, amely nagy sikert aratott a látogatók körében. A Szent György-hegy Alapítvány 2019 júliusától havi rendszerességgel rendezi meg az Avasi Kvaterkát a Miskolczi Borbarátok Társaságának együttműködésével, és más civil szervezetek és boros gasztronómiai közösségek közreműködésével. A programsorozat célja, hogy felelevenítse azokat az értékeket, melyek évszázadok óta az avasi pincesorhoz köthetőek. A szervezők nemcsak Miskolc város kulturális és gasztrokulturális hagyományaira fektetik a hangsúlyt, hanem az Avashoz köthető irodalmi, művészeti értékekre, és az Avashoz kapcsolódó kisebb rendezvényekre is szeretnék felhívni a figyelmet. Mindegyik eseménynek más és más lesz a témaköre, ahol az aktuális témához meghívott vendégekkel is találkozhatnak, és szakmai vagy a témához kapcsolódó pódiumbeszélgetéseken is részt vehetnek az érdeklődők.

A kvaterkázáshoz mindig kell egy jó pohár itóka, ezért a különböző italfajták mind megtalálhatók lesznek a vendégek igényeinek kielégítésére. A kvaterkázáshoz szükség van még finom, ízletes falatokra, amelyet Miskolc neves vendéglátói biztosítanak majd.

Zene is kell a kellemes hangulathoz, de mivel mindegyik rendezvénynek más lesz a témaköre, ezért a zenei stílus is illeszkedik majd az adott témához: eltérő stílusú zenekarokkal, utcazenészekkel (jazz, swing, rock, népi, stb.) más és más színtereken, fényfestés kíséretében különböző hangulatok jelennek majd meg, így mindenki megtalálhatja a saját stílusának megfelelő helyszínt.

Az érdeklődők a következő időpontokban vehetnek részt a rendezvényeken:

2019. július 6. – Bükki borok és egy kódex születése

2019. augusztus 10. – Jazz pillanatok

2019. augusztus 31. – Avasi grill

2019. szeptember 19-20. – Bor, film, CineFest

2019. október 18. – Avasi szüret

A részletes programok hamarosan megtalálhatók lesznek a www.mizumiskolc.hu oldalon!