Kezdőlap Uncategorized

Jönnek az új szuperhős filmek I. – a Marvel csillagok háborúja

Jó ideje közismert a Marvel képregény rajongó és filmbarát berkekben, hogy 2015-ben ismét bedübörögnek a filmszínházakba a Bosszúállók

1

(magyar szinkronos előzetes : http://www.youtube.com/watch?v=d5wlTDiL1TA), ugyanebben az évben feltűnik a Hangya (Paul Raddal a címszerepben) és 2016-ra ígérik a várva-várt önálló Deadpool szösszenetet

2

(Ryan Reynolds kedvcsinálója : http://www.youtube.com/watch?v=CphFZGH5030).

3

Ezek mellett valóban eltörpül a hír, miszerint 2015-ben kezdik el a Marveles Agent Carter TV-sorozatot, amelyben Peggy Carter S.H.I.E.L.D. ügynökké válását ismerhetik meg a rajongók. Ő az a leányzó, aki ex-barátját a II. Világháború alatt egy robbanásban elveszíteni vélt. Tudjátok, bizonyos Steve Rogerst, akit egyesek Amerika Kapitány néven is ismernek. ..

 4

És mi következik még ezek után ? Amerika Kapitány 3, Thor 3, két Bosszúállók film, A galaxis őrzői 2, The Inhumans, Doctor Strange, Black Panther, Captain Marvel. Képregény rajongók milliói és a filmadaptáció rajongók milliárdjainak álmai válnak valóra, mert a Marvel hivatalosan is megerősítette a következő néhány évben érkező filmek listáját. A már meglévő francise-ok mellett számos új karakter is feltűnik a színen.

Ne is húzzuk az időt, lássuk, mivel sokkol a stúdió :

2016. május 6.: Captain America: Civil War

2016. november 4.: Doctor Strange

2017. május 5.: Guardians of the Galaxy 2

2017. július 28.: Thor: Ragnarok

2017. november 3.: Black Panther

2018. május 4.: Avengers: Infinity War, Part 1

2018. július 6.: Captain Marvel

2018. november 2.: The Inhumans

2019. május 3.: Avengers: Infinity War, Part 2

Folytatódik tehát a Bosszúállók széria mellett az Amerika kapitány, a Galaxis őrzői és a Thor, de bemutatkozik a Fekete Párduc és Captain Marvel is.

Talán a legígéretesebbnek tűnik a Polgárháború alcímmel futó Amerika Kapitány harmadik része, melyben az addig szövetséges szuperhősök fordulnak egymás ellen. Vasember és Amerika kapitány egymás ellenségeiként fogják egymást gyepálni az új epizódban !

5

Sherlock Holmes alias Benedict Cumberbatch (AKA Smaug) lesz Doctor Strange, a Föld legfőbb varázslójának megtestesítője. Ezzel a mágia is mindennapos részévé válik a Marvel filmes univerzumnak.

6

A Bosszúállók 2018-ban és 2019-ben, két részen át küzdenek majd Thanosszal, akit minden eddiginél nehezebb ellenfélként harangozott be a stúdió.

7

Thor harmadik önálló filmjében ismét meghatározó szerepet kap Loki. A film ott fogja felvenni a fonalat, ahol a Bosszúállók második része elejti. Kevin Feige producer a Marvel szuperhős filmek nagyon fontos filmjeként emlegette a Thor: Ragnarok-ot, mert mint mondotta „minden utána következő (Marvel) szuperhős filmre hatással lesznek a benne történtek”.  A skandináv mitológiában Ragnarök az istenek alkonyát jelöli, egy óriási csatát, amelyben a legtöbb isten elpusztul.

8

2017-ben mutatkozik be Black Panther, a Marvel első, önálló filmet kapó afro-amerikai szuperhőse. A főhős egy fiktív afrikai ország hercege, aki először az Amerika Kapitány harmadik részében fog feltűnni. A szuperhőst Chadwick Boseman alakítja, aki öt filmre szerződött.

9

A 2018-ra ígért The Inhumans szuperhősei valaha emberek voltak, még azelőtt hogy a Guardians of the Galaxyból megismert Kree faj annál többé nem változtatta őket. A Marvel nem sokat kockáztat azzal, hogy egy teljesen új játékosokból álló csapatot hoz fel a pályára, hiszen a Guardians sikere után itt is szinte előre borítékolható a győzelem (hasonló színvonalas kivitelezés esetén) .

10

Ugyanebben az évben ismerkedhetünk meg Captain Marvellel. Ő a válasz a DC Wonder Woman-jére, mivel Captain Marvel lesz az első női szuperhős, aki külön filmet kap a Marveltől. A képregényekben hosszú és bonyolult múltra tekint vissza ez a figura, akit nyolc különböző ember is megszemélyesített, és sokáig férfi volt (hoppá !). Nagyon keveset lehet tudni a projektről, rendezője és főszereplője sincs még, annyit árult el a producer, hogy Captain Marvel kalandjai nagyrészt a Földön játszódnak, a főhős szuperképességei kozmikus eredetűek, valamint hogy a karaktert Carol Danversnek fogják hívni.

És hogy a pókfej rajongók (nem tudom akadnak-e még ilyenek a botrányosan gyenge új sorozat második epizódjának megtekintése után ?) se unatkozzanakm, 2018-ra talán még összehozzák a Csodálatos Pókember 3. részét is.

12

Összegzésként elmondható, hogy a filmipart jelentősen átrendező szuperhős filmekkel bőségesen el lesznek árasztva a filmszínházak az elkövetkezendő években. Ti melyik filmet várjátok a leginkább ?

13

Lichtenstein Raymond
filmesztéta