Kezdőlap Uncategorized

Karnyújtásnyira az Olimpiától

Bodonyi András, a DVTK kenusa győzött a C-1 1000 méteres olimpiai és pótkvalifikációs válogatóversenyen Szegeden, amivel egy lépésre került az olimpiától – írják a DVTK oldalán.

A kulcsfontosságú szegedi válogatóversenyen futamgyőztesként indult és így jutott a C-1 1000 méteres délutáni fináléjába. A döntőben a diósgyőri versenyző Szőke Attilát legyőzve az első helyen ért célba, ami azt jelenti, hogy egy lépésre került a tokiói ötkarikás játékoktól és indulhat a jövő heti európai olimpiai pótkvalifikációs versenyen is, ahol a kvótáért evezhet majd.

Elég kacifántos út vezetett a szezonnyitó válogatóig

Februárban edzőt váltottam, új környezetbe csöppentem, amihez hozzá kellett szoknom. A sevillai edzőtábor nem úgy sikerült, ahogyan szerettem volna, három hete pedig tüszős mandulagyulladás vetett vissza. Emellett nagyon új a feladat, szokatlan kihívás volt nekem május elejére formát időzíteni, amire korábban még nem volt példa. Korántsem volt tökéletes a versenyem, de bízom abban, hogy megméretésről megméretésre jobb leszek – nyilatkozta Bodonyi András, a DVTK kenusa.

forrás: DVTK