Kezdőlap Uncategorized

Kitüntetések Tűzoltónap alkalmából

A tűzoltók napján – Szent Flórián napján – köszöntjük a hétköznapok hőseit és végtelenül hálásak vagyunk a közösségért tett áldozathozatalukért és bátorságukért.

Szent Flórián fiatal korában nagyon sokat fohászkodott és állítólag imádságára kialudtak a kisebb tüzek, így lett a tűzoltók és a kéményseprők védőszentje. 1999-ben halála napját, május 4-ét kiáltották ki a Tűzoltók Világnapjának.

A katasztrófavédelem ügyfeleket ma nem fogad, de természetesen a tűzoltók ma is készenlétben vannak.
A mai napon a katasztrófavédelem állományának számos tagja részesült elismerésben, vagy soron kívüli előléptetésben.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kiemelkedő helytállása, különösen bátor, testi épsége közvetlen veszélyeztetésével járó magatartása elismeréseként Bátorságért Érdemjel elismerésben részesítette Bényei György tűzoltó hadnagyot, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Encsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség főelőadóját, aki egy közlekedési baleset során egy kigyulladt kocsiból kimentette az abba beszorult és eszméletlen állapotban lévő sérültet.
Ezenkívül a Belügyminiszter úr Katasztrófavédelem Önkéntes Támogatásáért Emlékérmet adományozott Szalóki György úrnak a Szomolyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökének.
Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója szolgálati feladatai kiemelkedő ellátása elismeréseként soron kívül előléptette tűzoltó őrnaggyá: Máté Csaba tűzoltó századost a Kazincbarcikai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság szolgálatparancsnokát.

Tűzoltónap alkalmából kitöltöttük a tűzvédelmi tesztet, és ha ti is szeretnétek próbát tenni, hajrá: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfgCY9x94cC01YKfXidgyaRjfz39b6bMoiRWpQrmsgI0wr5SA/viewform. Reméljük nagyobb sikerélményben lesz részetek, mint nekünk volt! De legalább ma is tanultunk valamit, nem is keveset.

forrás: http://baz.katasztrofavedelem.hu