Ma éjfélig még lehet jelentkezni a Közösségek Hetére!

Ezen a héten még lehet programokat regisztrálni a Közösségek Hete rendezvénysorozatra. Március 31-ig még várják a szervezők közösségek, intézmények, szervezetek jelentkezését a közösségi összetartozást és a közösségben rejlő értékeket kifejező, a figyelmet a helyi kezdeményezésekre és a nyitott társadalomra ráirányító rendezvényekkel.
A közösségi összefogást ünneplő, a Cselekvő közösségek projekt keretében 2017. május 8-14. között első ízben megrendezett Közösségek Hetére országszerte eddig közel 180 programgazda csatlakozott több száz közösségi eseménnyel. A programok témájukat és jellegüket tekintve éppoly széles palettán mozognak, mint az őket szervező közösségek, szervezetek és intézmények: a programkínálatban szerepel többek között játszóház, élő múzeum, olvasótalálkozó, irodalmi műsor, koncert, vetélkedő, majális, településfelfedező séta, geotúra, szakmai műhelynap, nemzetiségi kavalkád, és még sok minden más.

Előzmény: Hagyományteremtő, országos rendezvényt indított el Közösségek Hete elnevezéssel a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, az NMI Művelődési Intézet Közhasznú Nonprofit Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár konzorciuma a Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás EFOP-1.3.1-15-2016-00001 kiemelt projekt keretében. A rendezvénysorozat időpontja: 2017. május 8-14.

Részletes információ: http://cselekvokozossegek.hu/marcius-31-ig-meg-lehet-programokat-regisztralni-a-kozossegek-hetere/