Kezdőlap Uncategorized

Április 25-ig meghosszabbították a Közösségek Hete programra történő regisztráció határidejét!

A nagy érdeklődésre való tekintettel április 25-ig meghosszabbították a Közösségek Hete regisztrációjának határidejét!

Eddig 1200 programidőpontban közel 800 programmal jelentkeztek országszerte a lelkes közösségek és intézmények. 

Április elején hivatalosan is munkába álltak a kulturális közösségfejlesztő mentorok, akik mindent megtesznek azért, hogy megismertessék megyéjükben a rendezvényt. Sok szervezethez, közösséghez így csak most jutott el, vagy ezt követően fog eljutni a jelentkezés lehetőségének híre.

Részletesen: http://cselekvokozossegek.hu/meghosszabbitott-hatarido-aprilis-25-ig-lehet-meg-jelentkezni-a-kozossegek-hetere/

Előzmények: 

Hagyományteremtő, országos rendezvényt indít el Közösségek Hete elnevezéssel a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, az NMI Művelődési Intézet Közhasznú Nonprofit Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár konzorciuma a Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás EFOP-1.3.1-15-2016-00001 kiemelt projekt keretében.

A rendezvénysorozat időpontja: 2017. május 8-14.

A Közösségek Hete központi gondolata a közösségi kezdeményezés, a társadalmi együttműködés, az aktív szerepvállalás, a nyitott, befogadó társadalom eszményének népszerűsítése.

Képtalálat a következőre: „közösségek hete”

Kik csatlakozhatnak a Közösségek Hetéhez?

Intézmény, civil szervezet és közösség egyaránt csatlakozhat a rendezvénysorozathoz. Közművelődési, muzeális és könyvtári intézmények, az azokban működő vagy hozzájuk köthető baráti, amatőr művészeti, alkotó-, olvasó- és egyéb körök, továbbá hagyományőrző csoportok, egyházi közösségek, civil és jótékonysági szervezetek, sportklubok, egyéb közösségek részvételére számítunk. Egyaránt várjuk formális szervezetek és informális közösségek jelentkezését.

Milyen programokkal csatlakozhatnak a Közösségek Hetéhez?

Csatlakozni bármely olyan programmal lehet, amely ­– képviselve a Közösségek Hete szellemiségét – ráirányítja a figyelmet a közösségi kezdeményezésekre, a közösségekben rejlő értékekre, az intézményekben és azokon kívül működő közösségek tevékenységeire és helyi társadalomformáló erejükre.

Az intézmények szakmai és közönségprogramot egyaránt szervezhetnek a hét bármely napjára.  A szakmai programok célja, hogy az intézményben dolgozók újfajta szemléletet, módszereket, jó gyakorlatokat ismerjenek meg. A közönségprogramok ugyanakkor az intézményekhez kapcsolódó közösségek számára nyújtanak lehetőséget, hogy megismerjék egymás tevékenységét, s bemutatkozzanak a településen élők számára.