Kezdőlap KÉK HÍREK

Magyarországon kötött ki az eltévedt szlovák pár

Szombat reggel gombát szedni indult a pár, akik végül annyira eltévedtek az erdőben, hogy nemcsak a haza utat, de már a hazájuk felé vezető ösvényt sem találták

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába augusztus 21-én a déli órákban telefonált egy férfi, aki anyanyelvünket törve elmondta magáról, hogy szlovák állampolgár és nagyon eltévedt.

Reggel gombászni indultak a hozzátartozójával és kutyájukkal, az azonban elszaladt egy őz után. Az eb a vadat üldözte, ők pedig a házi kedvencüket. Hamar letértek az ismert útvonalról és órák óta bolyonganak az erdőben, feltehetően már Magyarország területén vannak – árulta el a rendőrségnek az eltévedt pár férfi tagja.

Az Edelényi és az Encsi Rendőrkapitányság állománya, – a társhatóságokkal történt folyamatos kapcsolattartás mellett – összehangolt kutatást hajtott végre, így az estére megtalálták a kimerült párost.

A rendőrök vízzel látták el a reggel óta az erdőben kóborló embereket, akik leparkolt autójuktól légvonalban mintegy tizenöt kilométert tettek meg, majd őket sértetlenül átadtak a szlovák hatóságok munkatársainak – áll a rendőrség közleményében.

Forrás police.hu