A NAK Borsod-Abaúj-Zemplén megyei küldöttgyűlése 2022. június 16-án megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei tisztségviselőket, köztük a NAK megyei elnökét, Taskó Józsefet.

A 2022. május 20-i kamarai választások eredménye alapján a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és 17 támogató szervezetének küldöttjelölt-listáján szereplő személyek alkotják a kilencven fős megyei küldöttgyűlést. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei küldöttgyűlés 2022. június 16-án megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei elnököt és alelnököket, az etikai bizottság tagjait, a kamarai osztályok megyei vezetőit, illetve azt a 15 országos küldöttet, akik az országos küldöttgyűlésen képviselik a megyét.

A NAK Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnökének Taskó Józsefet választották, az ő munkáját hat alelnök segíti: Szaniszló János a mezőgazdaságért, a Szerencsi Mezőgazdasági Zrt. az élelmiszeriparért, az Északerdő Zrt. a vidékfejlesztésért, Hajdú László az általános agrárgazdasági ügyekért felelős területen, valamint Belláné dr. Károly Krisztina és Nagy László a helyi földbizottsági ügyekben közreműködik.

A megyei küldöttek maguk közül országos küldöttnek választották Szaniszló Jánost, Batta Dezsőt, Batta Sándort, dr. Szabó Pétert, Farkas Jánost, Götz Istvánt, ifj. Bogárdi Ferencet, Jankó Lajost, Juhász Sándort, Lapostyán Barnabást, Rák Tamást, Stefánné Fekete Mária Magdolnát, Tatárka Józsefet, az Északerdő  Zrt.-t és a Miskolci Likörgyár Zrt.-t.

A megyei etikai bizottság elnöke Jankó Lajos lett, tagjai pedig Győri Kálmán, Juhász Sándor és Kövér István Balázsné.

Az alakuló küldöttgyűlésen megválasztották a megyei kamarai osztályok elnökeit is.  A Szántóföldi növénytermesztési és beszállító ipari osztályt dr. Harcsa Attila, a Kertészeti és beszállító ipari osztályt Mikita Tamás, az Állattenyésztési és beszállító ipari osztályt Ivanics Imre, az Élelmiszer-feldolgozási osztályt Lezák Zoltán, az Agrár- és élelmiszer-kereskedelmi osztályt Negrutz Ágoston, a Kistermelői, együttműködési és helyi kezdeményezések osztályt  Bénó Gábor, az Erdő- és vadgazdálkodási osztályt dr. Hegedűs Attila, a Fiatal gazda és innovációs osztályt Fáy Attila, a Környezeti, vízgazdálkodási és fenntarthatósági osztályt Vinnai Miklós vezeti a megyében. A megválasztott megyei tisztségviselők megbízatása 5 évre szól.

A köztestület tisztújításának utolsó állomása az országos alakuló küldöttgyűlés lesz.