Kezdőlap Uncategorized

Megvan a 4 millió beoltott, jöhet az újabb lazítás

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A beoltottak száma elérte a 4 milliót, tehát holnaptól új intézkedések lépnek életbe.A kormány  már véglegesítette az új szabályokat tartalmazó rendeleteket:

–    A kijárási tilalom kezdete este 11 óráról éjfélre módosul.
–    Az üzletekben este 11 óráig lehet vásárolni.
–    Védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek este 11 óráig megnyílik a vendéglátóhelyek belső tere is. A szülők és családtagok a gyermekeket is magukkal vihetik.
–    A védettek szállodákba is mehetnek, és a gyermekeket is magukkal vihetik.
–    A 2020 novemberében bezárt szabadidős létesítményeket védettségi igazolvánnyal újra lehet látogatni. Ezek közé tartoznak például az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak is.
–    Edzőterembe, uszodába, jégpályára ezentúl csak a védettek, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehetnek.
–    A védettek és felügyeletük alatt álló kiskorúak este 11 óráig a sportrendezvényeket is látogathatják.
–    A védetteknek és a felügyeletük alatt álló kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük a sport- és kulturális rendezvényeken.
–    A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik, a védettség tényének ellenőrzése pedig a helyiség üzemeltetőjének, a szolgáltatás nyújtójának a feladata. Amennyiben ennek nem tesz eleget, a bírság 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedhet, vagy akár egy éves bezárással is sújtható.

forrás: http://koronavirus.gov.hu