Kezdőlap Uncategorized

Menthetetlen fákat vágnak ki, később gondoskodnak a pótlásukról

A városi főkertész és munkatársai húsvét előtt tartottak bejárást a Tátra és Torontáli utcákon. A közterületi növényzet kezelése, gondozása volt a téma. A helyszíni bejárás során feltárt, az úgynevezett „Fakopp” vizsgálattal nem megállapítható körülmények figyelembevételével a két utcában összesen 40 megmaradt fa kivágásáról kellett dönteni, az élet- és vagyonbiztonság veszélyeztetése miatt. A Tátra utcában 2 darab, a Torontáli utcában 1 darab fa esetében szemmel látható a rovarok jelenléte különböző furatok formájában, így ezek a fák csak visszavágást igényelnek, hogy életüket „rovarhotelként” folytathassák tovább.

Amint a fedezet és a fakivágási engedély a rendelkezésre áll, még lombfakadás-lombosodás előtt szeretnék a városházi szakemberek megkezdeni a szükséges beavatkozást, a korábbi vágást végző vállalkozó igénybevételével. Az előzetes szemlék alapján élő fészek jelenlétét csak feltételezni lehet, de nagy figyelemmel kell lenni a mostanában fészkelő és költő madarakra. „Ha ilyet találunk, civil segítőink részvételével azonnal gondoskodunk a védelmükről” – szögezte le közleményében a városi főkertész.

Egyúttal kéri a lakosság segítségét abban, hogy gépjárműveikkel a munkavégzést ne akadályozzák!

A kivágandó fák pótlásáról a miskolci önkormányzatigondoskodni fog. Bazin Levente önkormányzati képviselő közreműködésével megkezdődött a szavazás a pótlás tekintetében az őszi telepítéshez a fafaj kiválasztására – áll Miskolc MJV Polgármesteri Hivatalának közleményében.