Az önkénteskedés kezedbe adja a lehetőséget, hogy életeket változtass meg, beleértve a tiédet is. Önkéntes munkával te is kiveheted a részed a többnyire országos méretű vagy globális problémák megoldásából. Hogy miért jó? Lehet, hogy szeretnél segíteni és pénzadományt gyűjteni vagy adni, de ha ezt nem engedheted meg magadnak, akkor a legjobb, ha az idődet áldozod fel.

A legjobb módja az emberek megismerésének

Az önkéntesség során rengeteg, veled hasonlóan gondolkodó emberrel ismerkedhetsz meg. Az önkéntesség alatt nem csak segítesz, de új barátságokat is köthetsz fiatalabb, veled egykorú vagy idősebb emberekkel is. Továbbá olyan kapcsolatokat építhetsz ki, amelyek később szakmai gyakorlatod, vagy a jövőbeli munkád során jól jöhetnek.

Terjeszd ki a látóköröd!

Az önkéntesség nagyon jó arra, hogy új tudásanyagot szerezzünk az életről. Így például megtanulhatunk csapatban dolgozni, vagy célokat kitűzni és azokat egy időn belül elérni. Továbbá a legjobb módja annak is, hogy megtudjuk, miben vagyunk a legjobbak, és mit élvezünk a leginkább. Így tehát az önkénteskedés abban is segíthet, hogy eldöntsd, milyen irányba szeretnél menni felnőttként!

Példamutatásra ösztönöz

Ha önkéntes munkát végzel, akkor az számtalan előnnyel jár. A főiskolán, egyetemen, plusz pontként számolhatják, továbbá egyes állásoknál is előnynek számíthat. Természetesen az önkéntességnek nem ez a fő célja. Ha te csak azért csinálod, mert kötelező, vagy, hogy másképp vélekedjenek rólad, nem fogod élvezni, és az egész veszett fejsze nyele. Viszont, ha szívvel lélekkel csinálod, akkor az mások felé majd azt mutatja, hogy megbízható vagy, és tudsz felelősséget és kötelezettséget vállalni.

 

Kép: pixabay.com