Kezdőlap KORONAVÍRUS

Nagyot ugrott a fertőzöttek száma Borsodban – összeült a helyi operatív törzs

Három és félszeresére nőtt az elmúlt két hétben az új koronavírus-fertőzöttek száma Borsodban. Újra összeült az operatív törzs.

Miskolcon egyelőre kevesebb mint 2000 új megbetegedésről érkezett jelentés, de a karanténban lévők száma meghaladja a 2000-et. A szakértők szerint ebben nagy szerepe van a Mindenszentek ünnepének, azután a szám jelentős et ugrott.

A miskolci nevelési intézményekből is jelentettek új covidos eseteket, jelenleg négy óvodában van szükség emiatt valamilyen intézkedésre. A miskolci szociális és idősellátó intézményekben az ellátás megoldott, az új fertőzések egyelőre sehol sem okoztak komoly fennakadást.

A miskolci operatív törzs tagjai az egészségügyben, a katasztrófavédelmnél, az oktatás-nevelés, illetve a szociális ellátás területén dolgozó szakemberek. Továbbra is figyelemmel kísérik a járványhelyzet alakulását, és ha a helyzet úgy kívánja, azonnal meg tudják hozni a szükséges intézkedéseket.

A szakemberek egyelőre mindenkitől azt kérik, hogy tartsák be a védelmi intézkedéseket: mossanak gyakran kezet, használjanak kézfertőtlenítőt, ha lehetőségük van rá, tartsanak megfelelő védőtávolságot másoktól, viseljenek maszkot különösen zárt terekben, és kérjék – szükség esetén akár harmadik alkalommal is – valamelyik védőoltást.