Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Nőket futtató férfiakat csuktak le Sátoraljaújhelyen

A sátoraljaújhelyi család kilenc nőt futtatott Berlinben. Ahogy az a videón is látszik, sajnos gyönyörűen megéltek belőlük.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya nyomozást folytat id. B. Zsolt, ifj. B. Zsolt, B. Attila és B. János sátoraljaújhelyi lakosokkal szemben emberkereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt.

Nemcsak barátok, de rokonok is a gyanúsítottak, akik 2013-tól 2019-ig több ízben közreműködtek minimum kilenc, kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar nő “deportálásában”. Ezen felül még szállást is kerítettek nekik, csupán egy feltétel volt: a lányoknak ezért cserébe prostitúciós munkát kellett végezni. Az érintett nőket folyamatos, szoros felügyelet alatt tartották. Megadták a lányoknak a pontos helyszínt, az elvárt időtartalmat és persze a bevétel minimum összegét. Több esetben összes keresetüket elvették, az évek során ez a bevétel több 10 millióra gyarapodott.

Minősített emberkereskedelem bűntett büntetési tétele 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés.

A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján az Emberkereskedelem Elleni Osztály felkérésére július 13-án a reggeli órákban a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóság Bevetést Támogató Osztálya, illetve a Borsod-Abaúj-Zemplén Rendőr-főkapitányság MEKTO Bükk Közterületi Támogató Alosztálya – a Sátoraljaújhely Rendőrkapitányság, a Készenléti Rendőrség Kelet Magyarországi Határrendészeti Igazgatóság és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály munkatársaival együttműködésben – tartózkodási helyükön intézkedés alá vonta mind a négy gyanúsítottat.