Kezdőlap KÉK HÍREK

Elkapták az internetes csalókat

Közel hetven vásárlótól több millió forintot csalt ki egy páros az interneten árult termékeivel, amelyeket eszük ágában sem volt eljuttatni a vevőkhöz.

Üzletszerűen elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 21 éves sátoraljaújhelyi nő és egy 25 éves sátoraljaújhelyi férfival szemben.

Elektromos kisautó, babakocsi és telefon

A megalapozott gyanú szerint a páros internetes felületen kínálta eladásra ezeket a termékeket. Minden esetben előre kérték a termék árát, majd elérhetetlenné váltak, a megrendelt holmik pedig egy alkalommal sem érkeztek meg a vevőkhöz. 

A párost 2023. június 14-én fogták el és hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók. A rendőrök a férfit őrizetbe vették, a nő pedig szabadlábon védekezhet.


A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály ajánlásai segíthetnek a kockázati tényezők kiszűrésében, hogy biztonságban legyünk a világhálón is.
  • Vásárlás előtt érdemes mindig tájékozódni az eladóról, webáruházról, ellenőrizni és vigyázni, hogy csak a legszükségesebb adatainkat adjuk meg (név, postacím, esetleg telefonszám) vásárláskor.
  • Ne menjünk fejjel az enternek, ha valami túl olcsó, az túl szép, hogy igaz legyen.
  • Soha, sehol, senkinek ne utaljunk előre pénzt.
  • A hozzátartozók (unokák, gyermekek, esetlegesen szomszédok) figyelmeztessék idősebb rokonukat, ismerősüket, hogy az internetes vásárlásnál is legyenek óvatosak, kérjenek tanácsot egy-egy tervezett tranzakció előtt.