Kezdőlap KIEMELT

Ipari-logisztikai csarnokot adtak át Miskolcon

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A most átadott csarnok az IGPARK Miskolc projekt keretében épülő 33.000 m² területű ipari-logisztikai épület első üteme.

Az Infogroup átadta az IGPARK Miskolc ipari projektjének első built-to-suit (BTS) fejlesztését, amely a speciális bérlői igények legmagasabb szintű kiszolgálását tartja szem előtt. A miskolci Mechatronikai Ipari Parkon belül elhelyezkedő 19.000 m² területű könnyűipari csarnokot egy nemzetközi gyártó cég igényeire szabva fejlesztették.

Mindez a built-to-suit elemen kívül további minimum 14.000 m² területet kínál bérbeadásra, így a teljes beruházás értéke meghaladja a 14 milliárd forintot.

/Czifra Balázs, dr. Juhász-Nagy Judit, Veres Pál és Székely Ádám/

– A csarnok átadása egy újabb mérföldkő az Infogroup régiós stratégiájában – nyilatkozta Székely Ádám, az Infogroup ügyvezető igazgatója. – Nagy lehetőséget látunk az észak-magyarországi, azon belül is a miskolci lokációban. Ennek szellemében vásároltunk további fejlesztési területet Miskolc Mechatronikai Ipari Parkjában és bizonyosak vagyunk benne, hogy hamarosan megkezdhetjük a most átadott csarnok második ütemének fejlesztését is.
 
A csarnok a miskolci Mechatronikai Ipari Parkban, az Infogroup saját tulajdonú fejlesztési területén épül fel Miskolc Város és a Miskolc Holding Zrt. aktív szakmai támogatásával. Az Infogroup számára kifejezetten fontos, hogy a befogadó városok számára értéket teremtsen, ezért szinte minden projektjét a helyi önkormányzattal és helyi beruházási társaságokkal együttműködve valósítja meg.

Veres Pál, Miskolc város polgármestere a beruházással kapcsolatban elmondta: ez egy újabb nagy lépés afelé, hogy Miskolc megteljen valóban nagy, hozzáadott értéket képviselő vállalkozásokkal, munkahelyekkel, és ezáltal minél több tehetséges miskolci találja meg számításait, hosszú távú karrierlehetőségeit itt, Miskolcon.

Dukai Zoltán, a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója kiemelte: a mostani beruházás is azt igazolja, hogy a Miskolc Holding Zrt. helyesen járt el akkor, amikor egy 11 évig üresen álló területet újra piacképessé tett, és így további beruházások megvalósításának adott helyet.

/Nyitókép forrása: Facebook/Veres Pál/