Végre kicsit szabadabbak vagyunk, elindulhatunk nyaralni is akár! Van, aki a vízpartokat veszi célba, míg másnak marad a kerti medence és az otthoni programok. Sajnos a nőket érintő intim problémák bárhol utolérhetnek minket, mindegy, hogy a tengerben hűsölünk, vagy a saját medencénkben!

Isteni megmártózni a kis mobil medencénkben is, és lévén hogy ilyen melegek vannak, sokat flangálunk a kertben vizes fürdőruhában, hogy még élvezhessük a lecsorgó víz időnkénti hűsítő hatását. Csakhogy ezzel kihívhatjuk magunk ellen a sorsot, ugyanis a vizes környezet melegágya abakteriális fertőzéseknek! Kifejezetten imádják a bacik a vizes fürdőruhát! Könnyedén elkaphatjuk a hólyaghurutot is, amikor a kórokozók a húgycsövön át jutnak a húgyhólyagba. A hólyaghurut egyik leggyakoribb kiváltója az emberi bélflórában megtalálható E. coli baktérium. További kórokozók lehetnek az úgynevezett Proteus mirabilis, Staphylococcus, Streptococcus, Klebsiella vagy különböző gombák – például a Candida.

A nagy melegben elegendő az is, hogy mint minden testrészünk, az intim testtájaink is befüllednek, ami szintén táptalaj a kórokozóknak. Megváltozik a hüvely Ph-ja, és ha sajnos a flóránk kizökken az egészséges savas közegből, akkor bizony folyás, kellemetlen szúró-égető érzés keletkezhet odalent. Ügyeljünk tehát a mindig jól szellőző ruhákra, hűtsük magunkat rendszeresen, és akkor nem lehet gond! Ha viszont meglett a baj, egész arzenált vásárolhatunk már a gyógyszertárakban, herbáriákban, amely rövid úton megoldja problémáinkat!