Kezdőlap Uncategorized

Pofátlanság: Újabb elültetett fákat vittek el

Ez már sajnos a harmadik eset idén, hogy károkozást jeleznek a Városgazda munkatársai, a helyszíni bejárások során. A közelmúltban elültetett cserjék és facsemeték tűnnek el a város zöldfelületeiről.

A Miskolc zöldítését célként kitűző polgármesteri kezdeményezés, a 10.000 fa programon belül a Városgazda munkatársai által már több ezer fa került kiültetésre. Többek között 2020. év őszi időszakában 50 db szívlevelű szivarfa a Dóczy József utcára, melyből 11 fát rongáltak meg, arról pedig nemrég írtunk, hogy áprilisban az Ifjúság útja középső sávjába elültetett 150 tő közönséges orgonából 17 darabot loptak el ismeretlenek.

Tavaly novemberében 50 db tölgyfa csemetét ültettek el a Városgazda dolgozói a Király utcában, azonban a héten már csak 39-et találtak meg a helyszínen. Az elültetett cserjék és facsemeték rögzítésére szolgáló védőcsöveket és gallérokat is megrongálták.

Arra kérik a lakosságot, amennyiben a környezetvédelem, és természetvédelem elleni rongálást észlel, tegyen bejelentést a rendőrségnél, vagy a városi rendészetnél.

Az ingyenesen hívható zöld szám nagyon egyszerű: 06-80-46-00-46