Már a szerencsieknek sem kell pakolgatni otthon a feleslegegesség vált tárgyakat.

A Zempléni Z.H.K. Nonprofit Kft. Újrahasználati Központ (ÚK) létrehozásával bővíti szolgáltatási körét, ezáltal is fejlesztve a Zempléni térséghulladékgazdálkodási rendszerét.
A központ a szeptemberében 10-én, pénteken 10 órakor nyitja meg kapuit Szerencsen. A Zempléni Újrahasználati Központ fő célja, hogy megelőzzék a hulladékok keletkezését; a még használható és jó állapotú tárgyak ne a hulladéklerakóba, hanem környezettudatos otthonokba kerüljenek. A már szükségtelenné vált tárgyakat, eszközöket a jelenleg is üzemelő hulladékudvarokban, a hulladékoktól elkülönítve, a szokásos nyitvatartási időben veszi át a magánszemélyektől a Zempléni Z.H.K. Nonprofit Kft.
A leadható tárgyak köre: lakberendezési tárgyak, bútorok, sporteszközök pl. kerékpár, labda, roller stb., konyhai eszközök, könyvek, feleslegessé vált, de még biztonságosan használható (nem elektromos) eszközök.
A használati tárgyak leadásánál személyigazolvány és lakcímkártyát kérnek csupán. Az Újrahasználati Központot a Zempléni ZHK Nonprofit Kft. szerencsi telephelyén, az Eperjes u. 7. szám alatt alakították ki.
(Fotó: szerencsihirek.hu)