Kezdőlap Uncategorized

Sopron – DVTK 1:1, Vasárnap eldől, ki a leány a gáton ?

Április 9-én, a női kosárlabda bajnoki döntő második mérkőzésén 90-86-ra győzött a Diósgyőr. Ezzel az összesített állás: Sopron – DVTK 1-1 A következő mérkőzést vasárnap 19 órától játsszák a csapatok.

Már a bemelegítés alatt tömött sorokban érkeztek a szurkolók, a játékosok bemutatásának idejére pedig megtelt a Generali Aréna. Az egyik palánk mögött a DVTK teljes labdarúgó-csapata is feltűnt néhány feleséggel, barátnővel, illetve gyerekkel megerősítve.

És a közönség nem csak megtöltötte a csarnokot, hanem a nő bajnokságban egyedülálló hangulatot teremtettek. Lengtek a zászló, zúgtak a dobok, néha valóban remegtek a falak.

Az Aluinvent-DVTK-ból Horváth Bernadett nyaksérülése, Naignouma Coulibaly eltiltása miatt nem léphetett pályára. Betti a győri Magyar Kupa-elődöntőben sérült meg amikor Coulibaly és Vajda ráesett, míg Mima ellen a bajnoki döntő első mérkőzésén ítéltek két sportszerűtlen hibát, ami egy mérkőzésre szóló automatikus eltiltással jár.

15449

A DVTK a Czank, Rasheed, Allison, Szécsi, Bishop kezdőötössel vágott neki a mérkőzésnek. Idegesen kezdtek a csapatok, egy percre volt szükség az első kosárra, de akkor Stanković és Szécsi is pontosan célzott rögtön egymás után (2-2). Utána viszont ismét megfagyott az eredmény másfél percre. Krivacsevics törte meg a csendet, ami ösztönzőleg hatott Czankra, aki rögtön válaszolt, majd Bishop értékesített egy büntetőt, amivel először vezetett a Diósgyőr (5-4). Hartley duplája után Czank tíz másodperc alatt a saját palánk alatt szerzett labdát, majd a másik oldalon szórt egy hármast (8-6). Szécsi pontos tempója után már néggyel ment a DVTK, Sterbencz László időt is kért (10-6). A visszatérés után Crvendakić és Simon dobott triplát, de Czank egyenlített (12-12). Bishop kiváló egyéni teljesítmény után szerezte meg első mezőnykosarát, míg a másik oldalon Simon és Gaucher volt pontos (14-16). Maikel Lopez is magához rendelte csapatát, hogy tanácsokkal lássa el őket a folytatásra. Bishop ezúttal is megforgatta védőjét, mielőtt a gyűrűbe vágta volna a labdát, mégis nőtt a különbség Hartley 2+1-es kombinációja után (16-19). Ezt a különbséget tüntette el pillanatokkal a negyed vége előtt Czank második hárompontosával, ami egyúttal a 10. pontja is volt 10 perc alatt (19-19). Érdekesség, illetve a kispadok hosszát jól mutatja, hogy a DVTK csere nélkül játszotta végig az első negyedet, míg a vendégek folyamatosan frissítették a kezdőcsapatot.

15461

A második játékrészt Rasheed helyén Dubei kezdte. Indulásként egy eladott labdát köszönt meg Szécsi és egy gyors sprint végén ziccerezett (21-19). Crvendakić és Hartley duplája, valamint Gaucher triplája után nyílt az olló, de Bishop zárt rajta (23-26), azonban Hartley újabb kosara után Maikel Lopeznek kellett ismét időt kérni (23-28). Crvendakić újabb kosara után Rasheed tért vissza, illetve Bálint Réka lépett először pályára. Az első meccsen brillírozó Allison csak mintegy 14 percnyi játék után szerezte első pontját büntetőből, ezzel és Bálint triplájával már egy kosárnyira volt a DVTK ellenfelétől (27-30). Crvendakić 2+3 pontjára előbb Czank, majd némi szünetet követően Bishop válaszolt, utóbbi a hárompontos volnalon túlról (32-35). Krnjić mezőnyből Bishop büntetőből szerzett 2-2 pontot (34-37). Soproni időkérés után Allison újra büntetőből volt eredményes, Rasheed pontjaival pedig a DVTK vezetett (38-37), szólt is a lelátón az Aida győzelmi indulója. A soproniak nem spóroltak a személyi hibákkal, Bálint azonban pontosan célzott a büntetővonalról (40-38). A félidő utolsó kosarát Ciglar szerezte, miután Bálint dudaszó pillanatában elengedett kísérlete kijött a gyűrűből (40-40). A húszpercnyi játék során a DVTK-ban heten, a Sopronban nyolcan léptek pályára, a legeredményesebb hazai az egyaránt 12-12 pontos Czank és Bishop, míg a vendégeknél Crvendakić dobott 10, Hartley 9 pontot.

15442  15445  15455

A második félidőt diósgyőri részről ugyanaz az ötös kezdte, mint a mérkőzést, miként ismét Szécsi köszönt be elsőnek. Bishop megtalálta dobóformáját, második hármasát dobta (45-40). Kiválóan működött a DVTK védekezése, míg a másik oldalon Szécsi dobott szép tempót, amire Sterbencz Lászlónak is reagálnia kellett egy időkéréssel (47-40). A lelátó is reagált: “Mi vagyunk a legnagyobbak!”, hangzott fel száz torokból. Két perc elteltével Krivacsevics, még egy perc múlva egy meg kell adni, látványos támadás végén ismét ő volt eredményes (47-44). Krnjić csak egy büntetőt dobott be, Czank viszont a palánk alatt is feltalálta magát (49-45). Egy pillanat alatt felforrósodott az addig sem hűvös hangulat, amikor Krnjić szabálytalankodott Allisonnal szemben, majd ráadásként “nekitámadt” a diósgyőrinek. A játékvezetők igénybe vették a videobíró segítségét, miközben az edzők rögtönzött taktikai értkezletet tartottak az oldalvonal mellett. A technikai hiba miatt Czank dobott egy büntetőt (50-48), majd a DVTK jöhetett oldalról. Gaucher egyenlített, de Szécsi büntetőivel ismét itt volt az előny (52-50). Crvendakić vette hátára a csapatot két kosárral, de Rasheed büntetői is értek két pontot (54-54). Allison robbantotta fel a csarnokot a szurkolók segítségével, a játékos labdát szerezett a saját térfelén és villámként száguldott végig a pályán, a ziccer rutinmunka volt. A védekezés ismét kiváló volt diósgyőri oldalon, így Bálint triplája és Bishop pincére után már 7 ponttal ment a DVTK (61-54). A soproniak a hatalmas füttykoncertben négyből csak két büntetőt tudtak bedobni, miként a másik oldalon Allison is csak egyszer járt sikerrel (62-56). Hartley duplából, Czank pedig egyéni akció végén a palánk alól dobott kosarat, így hatpontos előnnyel várhatta az Aluinvent-DVTK az utolsó negyedet (64-58).

15440

A záró 10 perc Krnjić kosarával indult és Gaucher pontjaival folytatódott (64-62). Bishopot csak szabálytalanul tudták tartani a vendégek, ami sokat nem ért, mert a büntetőket bedobta (66-62). Krnjić pontjai után Allison az ellenfél térfelén szerezett vissza egy labdát és gyorsan felmérve a helyzetet betört a palánk alá és értékesítette a helyzetet. Ismét Krnjić, majd Bishop következett (70-66), majd emelték a tétet a csapatok, Crvendakić és Bálint is távolról dobott kosarat (73-69). Öt és fél perccel a vége előtt Czank ellen már a második támadó hibát (összességében a 4. faultot) fújták. Rasheed pontos dobása után ismét hat ponttal vezetett a DVTK (75-69). Zárkóztak a soproniak egy büntetővel, majd egy duplával, de jött ismét Bishop, aki centerként a harmadik tripláját dobta, a következő támadásban pedig eredeti helyén a palánk alatt szó szerint három ellenféllel a nyakán szerzett pontokat (80-74). Hartley fülsiketítő zajban, Rasheed síri csöndben dobott kosarat (81-78). 2:20-szal a vége előtt hangzott fel a csarnokban először a “Mindent bele!”. Szécsi nem mindent, csak a labdát dobta be(le) a kosárba, ami a távolság miatt 3 pontot ért (84-78). Korábban egy érdekes esetnél felszakadt Szécsi térdén a bőr (ellökték konkrétan, de a bírók nem fújtak), amíg bekötözték, 5 másodpercre Bálint állt be helyette. Közben a pályán sem állt meg az élet, Hartley dobott triplát (84-81). 42 másodperccel a vége előtt a DVTK elveszítette irányítóját, miután Czank kipontozódott. Dubei állt be helyette, Hartley pedig bedobta a büntetőket (84-83). A végső hajrára először Maikel Lopez kért időt, utána Allison dobott rendkívül fontos kosarat (86-83), míg a másik oldalon kimaradt az ilyenkor kötelező hárompontos és a lepattanóért vívott harcban még szabálytalankodtak is. Bishop megőrizte hidegvérét a büntetővonalon (88-83), a soproni időkérés alatt pedig a “Mi vagyunk a legnagyobbak” rigmus hangereje próbálta megemelni a tetőszerkezetet. Lépéskényszerbe került a Sopron, de Hartley célt tévesztett, miként Allison is a büntetőkkel, de ennek már nem volt sok jelentősége. Simon dobott még egy triplát, Allison pedig azért végezetül megmutatta, hogy nem felejtett el célozni (90-86). Egy soproni minden mindegy alapon elengedett dobás zárta a találkozót, de szinte már senki nem figyelt rá, hiszen kezdetét vette az ünneplés.

15465

Az ünneplés a lefújást követően is folytatódott, sorra jöttek a jól megszokott dalok és rigmusok. A lányok felsorakoztak a szurkolótábor előtt (Bishop nevelt lánya, Zala DVTK-sálban), és ezen a forró hangulató estén is megért a szőlő. A pacsizás előtt még felelgettek egymásnak a szurkolók és a játékosok (a hajrára jött válaszul a lányoktól a “Diósgyőr”), majd rengeteg gyerek rohanta meg az este hőseit, hogy autogramot szerezzenek.

Nézzétek meg a videót az ünneplésről :

Győzelmével egyenlített a DVTK, az állás 1-1. Következő mérkőzés vasárnap 19 órától Sopronban, a 4. mérkőzés pedig szerdán 18 órától Miskolcon.

Női kosárlabda NB I. rájátszás, döntő 2. mérkőzés

Aluinvent-DVTK – Uniqa Euroleasing Sopron 90-86 (19-19, 21-21, 24-18, 26-28)

Miskolc, Generali Aréna. 2000 néző. Játékvezető: Cziffra Csaba., Győrffy Pál Attila, Farkas Gábor.
Aluinvent-DVTK: Czank 17/6, Rasheed 7, Allison 12, Szécsi 15/3, Bishop 28/9. Csere: Dubei, Bálint 11/3. Vezetőedző: Maikel Lopez.
Sopron: Ciglar 2, Hartley 18/3, Simon 8/6, Stanković 2, Krivacsevics 12. Csere: Crvendakić 17/9, Krnjić 17, Gaucher 10/6, Weninger. Vezetőedző: Sterbencz László.

Kipontozódott: Czank, Hartley a 40. percben

A mérkőzés statisztikája

Maikel Lopez: A soproni és a miskolci mérkőzés is kiváló reklámja volt a női kosárlabdának, fontos, hogy egy bajnoki döntőben ilyen meccseket lássanak a nézők. Mindkét csapat keményen küzdött, és mindkét félnek voltak jó és kevésbé jó pillanatai. nagyszerű hangulatban játszottunk, a szurkolók voltak a 6. játékos és a segítségükkel meg tudtuk nyerni a mérkőzést.
Sterbencz László: Három dolgot kell kijavítanunk: a centereink ne kezdjék ilyen ügyetlenül a mérkőzést; a mezőnyemberek ne tévesszenek színt, ne az ellenfélnek passzoljanak minden ok nélkül; ne dobjon az ellenfél kétszer annyi büntetőt, mint mi. Ha ezeket kijavítjuk, akkor rendben leszünk.

Czank Tímea: Gratulálok a soproniaknak, mert nagyon kiélezett mérkőzést játszottunk és csak a végén dőlt el a találkozó. Azért tudtunk győzni, mert nagyobb hőfokon égtünk. Nagyon sokan kijöttek a meccsre és a közönség a mélyponotokon a segítségünkre volt. Koncentráltabbak voltunk és ez volt a mérkőzés kulcsa.
Simon Zsófia: Gratulálok a DVTK játékosainak, jól játszottak! Kicsit enerváltan kezdtük a mérkőzést és az egész találkozó alatt nem sikerült felvenni a saját ritmusunkat, elnyomott a miskolci közeg.

Hajrá DVTK ! Hajrá Miskolc !

Forrás : http://dvtk.eu