December 28-án lenne 99 esztendős a 2018-ban elhunyt legendás képregényalkotó, Stan Lee, akit manapság a legtöbben egyértelműen a Marvel-szuperhősuniverzumával azonosítanak, ugyanakkor több mint hetvenéves pályafutása alatt nem kizárólag ebben a zsánerben alkotott.

Még a rajongók előtt is kevésbé ismert tény, hogy Stan Lee a Marvel-sikerek előtt, főleg az 1940-es és 1950-es években számos horrortörténetet írt képregényekhez, mivel akkoriban még főleg ez a zsáner, valamint a kalandos, romantikus és western történetek dominálták a piacot, mielőtt az 1960-as évek elejétől egyre inkább a szuperhősök történeteire terelődött az érdeklődés. A legfrissebb értesülések szerint a Bazelevs és a ZQ Entertainment cégek már dolgoznak rajta, hogy ezekből a sztorikból kettőt mielőbb nagyvászonra álmodjanak.

A projektet a Wanted rendezője, Timur Bekmambetov kapta, aki reményét fejezte ki aziránt, hogy a szuperhősuniverzumhoz hasonlóan évek alatt újabb Lee-univerzumot építhetnek majd e történetekből. Az első két film a Sawbones és a Carnival of Killers című alkotás lesz, mindkettő esetében már az előkészületi munkálatok zajlanak. A Sawbones a 12 éves Alex Covin története, aki megszállottan imádja a képregényeket, legújabb szerzeménye azonban egy félelmetes világba repíti őt, ahol démonok és brutális entitások uralkodnak. Persze a történetben végig nyitva marad a kérdés, hogy Alex csakugyan megéli mindezt, esetleg a képzelete játszik vele csupán.

Carnival of Killers cselekménye az 1930-as években játszódik, egy különleges képességekkel rendelkező lány és édesanyja egy vándormutatványos csoportnál keres menedéket, hősünk azonban azzal kénytelen szembesülni, hogy a társaság valójában egy földönkívüli invázió első hullámát képezik. A Deadline információi szerint egyébként e két történet Stan Lee szívében is különleges helyet foglalt el, így aztán nem csoda, hogy épp ezekre esett a stúdió választása.