Kezdőlap Uncategorized

Színházmarketing díj a Miskolci Nemzeti Színháznak

Ötödik alkalommal rendezte meg Színházat vegyenek! címmel színházmarketing konferenciáját a Magyar Teátrumi Társaság, a Pécsi Országos Színházi Találkozó nyitónapján. A konferencia fókuszában idén a színházak számára jövedelmező média- és szakmai kapcsolatok, a sikeres hazai és nemzetközi kapcsolatépítés különféle aspektusai álltak. A konferencián a miskolci teátrum nyerte el az évadban a legjobb színházi weboldal címet!

A szakmai találkozót követően a 2018/2019-as évad Színházat vegyenek! színházmarketing díjai is gazdára találtak a POSZT megnyitóján. A Magyar Teátrumi Társaság által alapított díjra, amely az évad legkreatívabb, legötletesebb marketing- és kommunikációs eszközeit ismeri el, hat kategóriában lehetett pályázni a szinhazbamentem.hu weboldalon. A Miskolci Nemzeti Színház lett a legjobb színházi weboldal cím birtokosa.

A színházak pályázhattak még a legjobb színházi plakát, nyomtatott kiadvány, videótrailer, a legjobb színházi szék és büfé, valamint a legjobb színházi ajándéktárgy kategóriában. „A Magyar Teátrumi Társaság nagyon hisz abban, hogy nem csak a „termékeknek”, a színházi előadásoknak kell kitűnőnek és értékesnek lenniük Magyarországon, hanem a „csomagolásnak” is. A magyar színházi életben dolgozó kommunikációs szakemberek idén is arról tettek tanúbizonyságot, hogy okos, szellemes, kreatív közösséget alkotnak. A Színházat vegyenek! marketingdíj győztesei pedig a legjobbak között is a legkiválóbbak. Egy plakát, egy weblap, egy kiadvány, de akár egy kényelmes szék vagy egy vendégszerető büfé rengeteget tesz hozzá egy-egy színház vagy előadás vonzerejéhez és sikeréhez. Azokat díjazzuk, akik a körítést, a „csomagolást” fejlesztik tökélyre a színházakban.” – mondta el Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára.

A konferencia részletei, a pályázatok és a Színházat vegyenek! díj nyertesei megtekinthetők a szinhazbamentem.hu weboldalon.