Kezdőlap LIFE MAGAZIN Hírességek

Szklerózis multiplexet diagnosztizáltak a színésznőnél

Christina Applegate pár éve legyőzte a mellrákot, most a közösségi médián keresztül osztotta meg rajongóival az újabb sokkoló diagnózist.

Az Egy rém rendes család és a Halott vagy sorozatok sztárja Twitteren írt arról, hogy csak pár hónapja szerzett tudomást az állapotáról. Azóta már több szklerózis multiplexes ismerősével is felvette a kapcsolatot, akik segítettek neki feldolgozni a hírt és mai napig életben tartják benne a reményt.

Ez egy elég nehéz utazás, de mint mind tudjuk, az élet megy tovább. Ahogy egy SM betegséggel élő barátom mondta egyszer “mi is mindennap felkelünk és a számunkra kijelölt úton haladunk”. És én is ezt teszem. Arra kérek mindenkit, hogy most ne sértse meg a privát szférámat, amíg feldolgozom a helyzetet. Köszönöm

-nyilatkozta a színésznő.

A sclerosis multiplex (SM, átírással szklerózis multiplex) egy krónikus, potenciálisan rokkantsághoz vezető betegség, amely a központi idegrendszert, azaz az agyat és a gerincvelőt érinti. A betegség világszerte mintegy egymillió embert érint.A sclerosis multiplexet autoimmun betegségnek tartják, mivel ez egy olyan állapot, amelyben az immunrendszer idegenként azonosítja a szervezet saját anyagait és megtámadja azokat.