Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Hive Social egyre nagyobb teret hódít, miután a felhasználók szemmel láthatóan elfordulnak a Twittertől azóta, hogy Elon Musk felvásárolta a platformot és szinte minden egyes napra jut részéről valami meghökkentő kijelentés, vagy intézkedés.

Elon Musk Twitter-kálváriája valószínűleg egy ideig még központi téma lesz, ahogyan az is, hogy ámokfutása miatt egyre több felhasználó dönt úgy, hogy elhagyja a platformot: aggodalomra semmi ok, hiszen a csalódott felhasználók már meg is találták az alternatívát, a Hive Social közösségi médiaplatformot.

Noha az emberek többsége inkább a Mastodont választotta, egyre több felhasználó dönt a Hive mellett, mely egy kifejezetten mobilra kifejlesztett közösségi média a alkalmazás. A Hive szépen menetel felfelé az Egyesült Királyság App Store-jának toplistáján, miközben a Twitter jövője egyre bizonytalanabbnak tűnik.

A Hive egyes funkcióiban hasonlóságot mutat a Twitterrel, így például követhetünk másokat, valamint kedvelhetjük, vagy épp reposztolhatunk egy szimpatikus tartalmat. A felhasználók ugyanúgy kommentelhetnek a tartalmak alá, illetőleg működik a hashtag-rendszer is.

A Hive 2019-ben jött lére, azzal a céllal, hogy egy új és friss platformot biztosítson az érdeklődőknek, akik már belefáradtak a közösségi médiában tapasztalt korlátozásokba, illetve az algoritmusok bonyolult és nem feltétlenül előnyös működésébe.
A Twitterrel ellentétben a Hive nem idővonal-alapú, így tehát a felhasználók számos témaalapú közösséget követhetnek, például tudomány, technológia, autók, zene, divat, háziállatok, kézművesség, könyvek, utazás, játék, művészet, ételek stb.
A Hive népszerűségét pedig mi sem jelezhetné jobban, minthogy a hétvégén átlépte az egymilliós felhasználótábort, a vállalat közlése szerint pedig meglepő, de a letöltések 86 százaléka az Egyesült Államokon kívülről történt.

Fontos megjegyezni, hogy sokan azért szivárognak át a platformra a Twitterről, mert itt tényleg tilos a gyűlöletbeszéd: az alkalmazás közösségi irányelvei szerint a Hive nem engedélyezi a fenyegetéseket és a gyűlöletbeszédet.